Joulukalenteri piparkakkutaikinasta

Valmistimme kaksi erilaista piparkakku-joulukalenteria joulun odotukseen. Molempien idea on sama, mutta eri materiaaleilla niihin saadaan erilainen tunnelma – metallilangasta tehty joulukalenteri on viileä kuin jää ja lumi ja oksista ja juuttinarusta valmistettu on luonnonmukainen ja lämminhenkinen.

1. Tee kaksi erikokoista kranssia/ympyrää metallilangasta tai oksista taivuttamalla. Yhdistä kranssit toisiinsa 3-4 kohdasta ja laita ylempään kranssiin narut myös ripustamista varten.

2. Tee erilaisia piparkakkuja. Voit vaikka tehdä kirjaimia ja kirjoittaa jouluntoivotuksia tai muita viestejä, jotka numeroit sitten oikeaan järjestykseen niin että viestin voi lukea. Muista tehdä piparkakkuihin reiät ripustusta varten – parhaiten se onnistuu painamalla reikä esim. pillillä heti kun olet ottanut valmiit piparit uunista.

3. Koristele piparit karamelleilla, kakun koristeilla, leikatuilla lakun paloilla tms. Anna koristeiden kuivua ja kirjoita sitten toiselle puolelle numerot 1-24. Jos haluat kirjoittaa viestin kirjaimilla niin muista numeroida oikeaan järjestykseen!

4. Ripusta piparit eripituisilla naruilla molempiin kransseihin. Voit lisäksi koristella kransseja roikkuvilla helmillä ja kristalleilla, koristenauhoilla, metallitähdillä, joulukoristeilla tms. mikä vaan silmääsi miellyttää.

  • Piparikalenterien tarvikkeet Sinooperi p. 030 600 6000
  • Aidot kristallit Espan Enkelit
  • Kalenterien suunnittelu ja valmistus Hanna Pietilä

(t.i.l.a. 25.11.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja