Mainos

Jouluherkut kypsyvät mehukkaiksi paistopussissa

Paistopussit sopivat hyvin jouluherkkujen valmistukseen. Muutaman kilon kokoinen kinkkurulla, pieni juhlakinkku tai muut vastaavankokoiset lihapalat kuivuvat peittämättöminä helposti, jos paistolämpötila on liian korkea tai paistoaika tarpeettoman pitkä. Paistopussi auttaa säilyttämään lihan mehukkaana. Myös kalkkuna ja muiden lintujen liha kannattaa kypsentää pussissa, sillä niiden liha on melko kuivaa. Perinteisessä joulukinkussa sen sijaan on rasvaa, joka pitää lihan mehevänä ilman paistopussiakin.

Paistopussissa voi lihan lisäksi kypsentää myös kalaa, vihanneksia ja juureksia, ja ne sopivat keittämällä ja vesihauteessa kypsennettäville ruuillekin. Pussiin voi samalla kertaa laittaa kypsymään koko ateriakokonaisuuden, jos ruoka-aineet kypsyvät likimain samaan tahtiin.

Työtehoseuran selvityksen mukaan kaupoissa on runsas valikoima erikokoisia ja -muotoisia paistopusseja, joiden nimet kertovat käyttötarkoituksen. Hyllyiltä löytyy muun muassa paisto-, kala-, kinkku- ja jättipusseja. Savustettuihin herkkuihin mieltyneille on tarjolla erikokoisia savustuspusseja, joita voi käyttää tavallisessa sähköuunissa. Selvityksen mukaan kaikki paistopussit on valmistettu PET-muovista, joka kestää hyvin kuumennuksen 220-asteiseksi, pakastuksen ja mikroaaltouunikypsennyksen.

(Mtv3-Finfood)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.