Mainos

Joulu saapuu sisustukseen

Joulun tullen kotiin saapuu piparien tuoksu ja mausteisen glögin lämpö. Keittiö pukeutuu punaiseen, ja takkatuli tulee sytytettyä tavallista useammin.

Perinteinen joulu on punainen

Joulupukin lakki ja tonttujen nutut, omenat ja itsetehdyt tontut ikkunoissa – perinteinen joulu on punainen. Nopein ja helpoin tapa pukea koti joulun tunnelmaan on vaihtaa pöytäliinat, verhot ja muut tekstiilit punaisiin. Muutama kynttilä vielä ikkunoille ja lempikoristeet ullakolta esiin, adventti voi alkaa.

Lunta ja valoa

Joulu on valon juhla pimeän talven keskellä. Etelä-Suomen jännittäessä lumentuloa pohjoisessa jo nautitaan hangista. Lumen valkeutta ja valoa voi hakea myös sisustukseen. Valkean yhdistäminen kultaan, pronssiin tai hopeaan tuo ylellistä juhlan tuntua. Valkoinen väri on tyypillinen monissa perinteisissä jouluteemoissa – esimerkiksi kauniit enkelit siipineen sopivat romanttiseen sisustukseen joulumieltä tuomaan. Lumen vielä antaessa odottaa itseään vaalea sisustus tuo valoa kaamokseen. Kulta tai pronssi yhdessä valkean kanssa on tämän joulun trendeissä vahvasti näkyvillä.

Pelkistetyn sisustajan mieleen ovat valkoiset tai täysin läpikuultavat joulupallot tai kristallit. Yksinkertaisen sisustuksen ystävänkään ei rönsyilyä pelätessään tarvitse skipata joulukoristelua: riittää, kun valitset jonkin tietyn teeman, sisustusaiheen tai värin, ja pysyttelet siinä.

Tartu rohkeasti siniseen!

Tänä vuonna varsinkin kotimaisten valmistajien kuoseissa nähdään yllättävän paljon sinistä joulun värinä. Esimerkiksi Marimekon uudet kuosit poikkeavat totutuista. Sinisen, punaisen ja valkoisen yhdistelmä tuo raikkautta joulun kattauksiin. Pöytä katetaan nyt herkullisen runsaaksi jo tyhjänäkin. Lautasliinat saavat reilusti olla kirjavia, ja erivärisiä astioita yhdistellään estoitta.

Kynttilöistä joulun tunnelmaa

Kynttilöiden kauneus ja kotoisa lämpö kuuluvat erottamattomasti joulutunnelmaan. Sisustajalle ne tuovat lähes rajattomia mahdollisuuksia, eikä joulun alla kynttilöitä tarvitse säästellä. Kokoa pöydille ja ikkunoille runsaita kynttiläryhmiä ja tuikkuja omiksi joukoikseen. Tuoksukynttilöillä kotiin voi loihtia kanelintuoksun niinäkin päivinä, kun uuni pysyy kylmänä.

Lyhdyt ja ulkotulet tekevät kodista kutsuvan jo kaukaa katsottuna. Omakotiasujat voivat viritellä vaikka jätkänkynttilän portinpieleen. Tyylillä ja harkiten asennetut jouluvaloketjut ikkunassa ilahduttavat ohikulkijoita – unohda kuitenkin vilkkuvat neonvalot.

Askartelua ja yhdessä tekemistä

Jokaisen perheen joulu on omannäköisensä. Persoonallisinta jälkeä tulee tietenkin itse tehden: varaa joulun alle aikaa askarteluun ja puuhailuun, rauhalliseen yhdessä tekemiseen. Niin syntyy oman kodin rakkain joulutunnelma.

Lumitähdet tai tonttuhahmot ikkunoihin syntyvät nopeasti, ja niitä osaa tehdä kuka vain. Ikkunamaalausta voi soveltaa myös peileihin, kynttilät voi koristella itse, ja kuusenpallotkin saavat iloisen ilmeen, kun tartut kultatussiin ja kaunistat ne omin käsin. Apu ei ole kaukana jos omat ideat tuntuvat kuluneilta – kioskit ovat nyt pullollaan joululehtiä ja askarteluohjeita!

Teksti: Riikka Krenn / Mediafocus

Kuvat: Aarikka, Asko, Marimekko, SXC ja Tiimari

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.