Mainos

Jotkut ihmiset eivät koskaan sairastu flunssaan – tässä heidän salaisuutensa

Jotkut ihmiset eivät sairastu koskaan. Flunssat, vatsapöpöt ja kaikenlaiset syksyiset kausitaudit vain kiertävät heidät kaukaa.  Men’s Health -lehti päätti selvittää, miksi, tiedustelemalla asiaa terveinä pysyviltä ihmisiltä.

Ota C-vitamiinia

C-vitamiinin hyödyllisyydestä flunssan hoidossa ja ehkäisyssä on monenlaisia tutkimuksia, mutta lehden haastatteleman "superterveen" Sam Jerniganin mukaan C-vitamiinin nauttiminen neljästi päivässä vie orastavan taudin mennessään.

Käy salilla

Säännöllinen liikunta parantaa kehosi kykyä vastustaa tauteja. Men’s Healthin haastattelema, harvoin sairaana oleva Julie kertoo käyvänsä treenaamassa ainakin kolmesti viikossa.

1:10

Nuku

Nuku 8–10 tuntia yössä, ja flunssat eivät vaivaa. Jopa tutkijoiden mukaan 5–6 tuntia yössään nukkuvilla on 30 prosenttia suurempi todennäköisyys sairastua. Yli seitsemän tunnin unet vähentävät flunssan saamisen todennäköisyyttä 17 prosenttia.

Muista mentaalivalmennus

Lehden haastatteleman sairaanhoitajan mukaan hän ei koskaan puhu muille siitä, miten usein on sairaana esimerkiksi syksyisin. Siinä, missä muut valittavat ja sairastelevat, hoitaja pysyy hiljaa – ja terveenä.

0:36

Hallitse stressitasosi

Stressi heikentää immuunipuolustusta. Hoida stressisi terveillä tavoilla: tanssi raivokkaasti, meditoi tai vahvista posiitiivista ääntä sisälläsi.

Pysy puhtaana

Pese käsiäsi usein. Kun koskettelet hissin nappeja, kaupan rappusten kaiteita tai ovenkahvoja, käytä nenäliinaa tai hihaa apunasi – ja pese kädet! Älä hiero kutisevaa silmää likaisella sormella.


Tee etätyötä

Kun 20 ihmistä aivastelee bussissa, ei ole ihme, että flunssa tarttuu. Jos saat tehdä etätyötä, muiden pöpöt eivät pääse kimppuusi.

Tunne itsesi ja tiedä, koska tarvitset lepoa

Lehden haastattelema Ken neuvoo kuuntelemaan omaa kehoa. Kun tunnet sairauden tekevän tuloaan, ota heti rauhallisemmin: lähde töistä ajoissa, älä mene salille ja nuku runsaasti.

0:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.