Mainos

Jos Leijonat luistelee tylsillä luistimilla, se on tämän miehen vika

Jotta Suomen maajoukkuepelaajien luistin kulkee sekä varusteet ovat kunnossa, täytyy jääkiekkojoukkueen huoltajan olla terävänä.

Huoltaja on se, joka saapuu jääkiekkohallille ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä. Huoltaja huoltaa muun muassa pelaajien varusteet, teroittaa luistimet, pesee pyykit ja on vastuussa siitä, että pelaajat voivat keskittyä olennaiseen, eli itse pelaamiseen.

- Kun lähdemme A-maajoukkueen kanssa pelireissuun vaikkapa ulkomaille, niin otan mukaan 32 konttia tavaraa mukaan, eli painoa tulee 900 kiloa. Mukana on niin kahvia, musiikkia kuin pelitarvikkeita, Suomen jääkiekkojoukkueen huoltaja sekä Jääkiekkoliiton huoltopäällikkö Riku Koivunen kertoo.

Hänen mukaansa erityisen haasteensa luo erityisesti se, kun pelaajat käyttävät varusteinaan monien eri valmistajien merkkejä. Siinä ei saa mennä sekaisin, mitä merkkiä kukin pelaaja käyttää.

Hänen mukaansa huoltajan ammatti on joka tapauksessa ennen kaikkea kunniatehtävä.

- Kyllä tämä on minulle äärettömän suuri kunnia olla A-maajoukkueen mukana. Kurrin Jari soitti minulle ja pyysi aikoinaan mukaan. Suostuin ilolla, Koivunen selvittää.

Luistimet kuntoon käsityönä

Koivunen on Suomen jääkiekkojoukkueen huoltajana nyt kolmansissa MM-kisoissa. Hän on toiminut aikaisemmin myös SM-liigaseura Bluesin huoltajana. Koivusen mukaan pahimmilta mokilta on vältytty. Eilisen Suomi-Sveitsi-ottelun jälkeen hänellä oli kuitenkin hymy herkässä.

- Joensuun Jesse (hyökkääjä) huikkasi minulle pelin jälkeen, että luistimen etuosasta puuttuu pala. No minä kysyin, missä vaiheessa hän oli sen huomannut. Joensuu vastasi, että vasta sitten, kun oli ottanut luistimen pois. Olikohan varpaisiin tullut yhtään kylmä, Koivunen naurahtaa.

Koivunen on saanut koulutuksen peltisepän työhön, josta hänen mukaansa on ollut huomattavasti apua. Viime vuoden MM-kisoissa Slovakian Bratislavassa hän joutui käsin ompelemaan kahdet luistimet kuntoon.

- Käsipelin ne vedettiin kuntoon, kun pelaajat haluavat yleensä käyttää vain tiettyjä luistimia, Koivunen päättää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.