Jori Lehterä ei voinut kuin naurahtaa – Tappara vetäytyy nyt erikoisen loman pariin: "Ei muuta kuin Marbellaan"

Maalikooste: Tappara - HIFK 5:40
Videolla maalikooste Tapparan ja HIFK:n viidennestä välieräottelusta.

Tappara onnistui varmistamaan finaalipaikkansa maanantaina, kun se kaatoi HIFK:n viidennessä välieräottelussa lukemin 2–1. Sarjan voitot menivät Tapparalle 4–1. Nyt kirvesrinnat päätyvät erikoisen ”väliloman” pariin, ennen kuin finaalit lähtevät liikkeelle. Tähän Tapparan kultakypärä Jori Lehterä ei voinut kuin naurahtaa.

Tappara joutui tiukoille ratkaisevassa taistossa, kun HIFK paransi otteitaan.

– Toki tuota saattoi odottaa, kun he olivat veitsi kurkulla. Heidän piti puristaa ihan kaikki irti. Seisoskelimme alussa. (Petteri) Puhakan maalin jälkeen saimme peliä vähän auki, ja pelasimme sen jälkeen ihan hyvää kiekkoa. Päästimme heidät vähän helpolla mukaan, mutta puolustimme sen jälkeen jämäkästi. Ei tuo ollut pelinä mitenkään erityisen hyvä esitys meiltä. Solidi, millä voitto irtosi, Tapparan ykköstähti Jori Lehterä pohti MTV Urheilulle.

Tapparaa mitattiin kolmannessa erässä, kun HIFK laittoi kaiken likoon. Tappara näytti sen, miksi se on kevään ylivertainen suosikki.

– Meidät on tehty tiukkoihin paikkoihin. Uskomme toisiimme ja itseemme, eikä tuolla tarvitse jännittää. Jos joku tekee virheen, niin mitä sitten. Mennään eteenpäin. Voittavan joukkueen energia on koko ajan läsnä, Lehterä ilmoitti.

Lehterän omaan iltaan mahtui yksi, sangen humoristinen hetki. Tämä tapahtui toisessa erässä, kun Lehterä ja hänen ketjukaverinsa Veli-Matti Savinainen karkasivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Lehterä jakoi klassisen, nilkankorkuisen syötön, mihin Savinainen ei kunnolla osunut.

– Heitin avauserässä hänelle takatolpalle lapaan. Ei tehnyt. Ajattelin, että jos heitän polvenkorkuisen, niin ehkä se siitä tekee. Sählylätty, Lehterä virnuili.

Ei tullut sanomista?

– Ei. Hyvä, työmyyräpeli meiltä, Lehterä kuittasi.

Isossa kuvassa Tappara meni menojaan, kun sarja siirtyi kahden Helsingissä pelatun pelin jälkeen Tampereelle. HIFK jäi selvästi jälkeen erityisesti kolmannessa kamppailussa.

– Aloitimme ehkä vähän niin, että tässä on voitettu pelejä, että ikään kuin kävellään finaaleihin. Ei se niin mene. Näissä peleissä pitää vetää ihan satasella. Edes 99 prosenttia ei riitä. Ymmärsimme, opimme ja vedimme miehekkäästi nämä Tampereen pelit purkkiin, Lehterä kuvaili.

Koska Tappara laittoi sarjan ajoissa pakettiin, tiesi se sitä, että kirvesrinnat päätyvät nyt melkoisen huilin pariin.

Finaalisarja kun alkaa vasta ensi keskiviikkona Tampereella.

– Nyt tärähti sellainen yhdeksän päivän loma tähän. Otteluohjelma kun on vähän tämmöinen. Ei muuta kuin Marbellaan tai johonkin, Lehterä letkautti.

Samaan aikaan Lehterän lapset pyörivät taitohyökkääjän jaloissa.

– Nyt ladataan barbi- ja prinsessaleikit kuntoon, Lehterä hymyili.

Lue myös:

    Uusimmat