Jussi Tapolalta kovaa tekstiä SM-liigan välierien sukellusilmiöstä – "Ihan perseestä"

Lehdistötilaisuus: Tappara - HIFK 6:05
Video: Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola puhui viidennen HIFK-välieräottelun jälkeen muun muassa "toisessa sarjassa" esiintyneestä filmaamisesta.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola otti suorin sanoin kantaa SM-liigan välierien sukellusilmiöön. Tapola antoi palaa sen jälkeen, kun Tappara oli varmistanut finaalipaikkansa.

Aihe on ollut tapetilla erityisesti Ilveksen ja Pelicansin sarjassa. Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen piti toisen välieräottelun jälkeen vihjailevan puheenvuoron siitä, miten Ilveksen pelaajat eivät heittäydy ja pysyvät pystyssä. Eteen on tullut kuitenkin esimerkkejä, missä sekä Pelicansin että Ilveksen pelaajat ovat tehneet ylikorostuneita eleitä.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola on kiinnittänyt aiheeseen huomiota.

– Ruotsista ja Sveitsistä saa koko ajan lukea siitä, että jos siellä tulee ylikorostuneita eleitä tai filmaamista, niin ne nousevat esille – muuallakin kuin Twitterissä. Suomessa ei ole annettu vielä kertaakaan pelikieltoa tai sakkoa tuollaisesta. Tai kesken pelin jäähyjä, Tapola mietti.

Jutun yläreunan videolla Jussi Tapola puhuu "toisesta sarjasta" ja siinä näkyneistä ilmiöistä. Kohta alkaa ajasta 3:21.

Tapola jakoi isolla kädellä tunnustusta siitä, ettei samainen ilmiö rantautunut sen enempää Tapparan ja HIFK:n sarjaan.

– Paljon tuli kovia taklauksia, mutta kukaan ei jäänyt makaamaan jäähän tai pyörittelemään mitään. Varmaan joitakin jäähyjä meni sen takia ohi, mutta pitää antaa HIFK:lle isoa arvostusta tuosta. He ovat julkisuudessakin käsitelleet sitä, että heidän pelaajansa eivät jää makaamaan jäähän. Siihen on helppo hypätä mukaan, kun tiedämme, että vastustaja on reilu ja rehellinen. Ei tarvitse arpoa, että miten tässä käy. Ymmärrän sen, että jos toinen ylikorostaa ja saa jäähyjä, niin eihän siinä hommassa halua toiseksi jäädä. Onhan sekin sitten ihan perseestä, Tapola tykitti, vaatien perään:

– Kyllä jonkun korkeamman tahon pitäisi puuttua tuohon.

Tapola uskoo, että julkinen keskustelu vaikuttaa aiheeseen.

– Jos esimerkiksi finaaleissa tulee jotain tuollaista vastaan, niin ne tapaukset pitää nostaa esille. Ei muuta kuin median eteen pelaajat, joilta voi kysellä, että mitä helvettiä sää siellä puuhaat. Sekin voi auttaa, Tapola heitti.

Tappara odottaa nyt finaalivastustajaansa Ilveksen ja Pelicansin sarjasta. Heidän mittelönsä jatkuvat tiistaina Tampereella.  

Lue myös:

    Uusimmat