Tapparan hurja finaalitilasto saa jatkoa! HIFK:n vahvin esitys Tampereella jäi ilman palkintoa

Tappara tekee 2-0 maalin 1:25
Waltteri Merelä iski Tapparan 2-0-johtoon toisen erän alun ylivoimalla.

Tappara eteni ensimmäisenä joukkueena jääkiekon SM-liigan loppuotteluihin. HIFK kaatui välieräsarjan viidennessä ottelussa maalein 2-1. Ottelusarja meni Tapparalle voitoin 4-1.

Tappara näytti jo marssivan vaivattomaan voittoon myös kolmannessa peräkkäisessä kotiottelussaan, kun Waltteri Merelä sivalsi toisen erän alussa irtokiekosta isännät 2-0-johtoon.

Tämän jälkeen Tappara haki koko toisen erän lisäosumia, mutta HIFK onnistuikin iskemään kavennuksen erän viimeisellä minuutilla. Aleksanteri Kaskimäki iski Micke-Max Åstenin komeasta esityöstä 1-2-osuman.

HIFK tekee 2-1 maalin 1:18
HIFK nousi otteluun mukaan toisen erän loppuhetkillä.

Päätöserässä HIFK kesti jopa kahden miehen alivoiman Tapparan pelättyä ylivoimaa vastaan. Viimeisten kahden minuutin aikana Christian Heljanko onnistui Tapparan maalilla ottamaan useamman tärkeän torjunnan.

Finaalipaikka on Tapparalle jo kahdeksas kymmenen vuoden ajanjaksolla. Seura on voittanut vuonna 2013 alkaneella ajanjaksolla jo kolme Suomen mestaruutta.

Toisessa välieräsarjassa Ilves ja Pelicans ovat neljän ottelun jälkeen tasatilanteessa 2–2. Sarja jatkuu tiistaina Tampereella.