Joonas Rask NHL:n uusin suomalainen – lähitodistaja Filppulan juhlamaalissa

23-vuotiaasta Joonas Raskista tuli viime yönä tuorein suomalainen NHL:ssä pelannut jääkiekkoilija. Raskin edustama Nashville sai nöyrtyä, kun Detroit vankisti jatkopaikkaa 5-2-voitolla.

Jokereista kauden jälkeen rapakon taakse lähtenyt Rask sai todistaa ottelussa suomalaista virstanpylvästä, ja vieläpä lähietäisyydeltä.

Rask oli kentällä, kun syksyllä Jokereissa pelannut Valtteri Filppula teki 1-1-tasoituksen avauserässä. Maali oli Filppulan NHL-uran sadas. Rask oli juuri tulossa maalille hätiin, mutta maanmies ehti laukoa kiekon ohi Nashville-maalilla torjuneen Chris Masonin.

Nashville meni vielä johtoon, mutta isäntäjoukkue iski toisessa erässä kolme maalia ja vielä neljännessä sinetin päälle. Rask oli jäällä myös Patrick Eavesin laukoman voittomaalin aikana. Hän pelasi uransa ensimmäisessä NHL-pelissä kuusi ja puoli minuuttia. Pekka Rinne oli luukkuvahtina. Neljästi laukonut Filppula valittiin ykköstähdeksi.

Detroit nousi voitollaan läntisen konferenssin seitsemänneksi. Se ottaa varmuudella pudotuspelipaikan viimeisen pelin voitolla. Jatkopaikka varmistuu myös, jos Columbus häviää viimeisen pelinsä. Detroitin voitto tarkoitti myös sitä, että Dallasin ja Kari Lehtosen kausi päättyy runkosarjaan.

Nashvillen kausi loppuu lauantain Columbus-otteluun.

Lue myös:

    Uusimmat