Joonas Loirin pahoinpitelytuomio säilyi ennallaan

Kihlakunnansyyttäjän valitus ei johtanut muutoksiin Joonas Loirin tuomiossa.

Vesa-Matti Loirin poika Joonas Loiri, 35, tuomittiin elokuussa 2016 pahoinpitelystä ehdolliseen vankeuteen.

Loiria syytettiin törkeästä pahoinpitelystä, pahoinpitelystä ja törkeän kiristyksen yrityksestä. Alun perin asiaa tutkittiin tapon yrityksenä, mutta epäily lieveni myöhemmin törkeäksi pahoinpitelyksi.

Kihlakunnansyyttäjä Jouni Peräinen ilmaisi tyytymättömyytensä Loirin tuomioon ja valitti tuomiosta hovioikeuteen.

Valitus ei tuonut kovennuksia asianosaisten tuomioihin vaan ne säilyivät ennallaan, selviää 6. heinäkuuta 2017 päivätystä kihlakunnan tuomiolauselmasta.

Musiikkivideo-ohjaajana toimiva Joonas Loiri tuomittiin kesällä 2016 kyseisestä tapauksesta 60 päivän ehdolliseen rangaistukseen pahoinpitelystä.

Käräjäoikeuden luovuttamien asiakirjojen mukaan Loiri oli sopinut tapaamisen pahoinpitelyn uhrin kanssa. Loirin kaverit olivat odottaneet lähistöllä.

Sananvaihdon jälkeen Loiri oli käynyt uhrin päälle.

Käräjäoikeuden johtopäätöksen mukaan Loiri oli myöntänyt käyneensä uhrin kimppuun ja yrittäneensä lyödä tätä. Loirin ystävä oli ottanut osaa pahoinpitelyyn huomattuaan kahakan alkaneen.

Todistajan ja uhrin saamien vammojen perusteella uhria oli tapahtumien aikaan potkaistu päähän niin, että hän on kaatunut ja lyönyt päänsä maahan. Potkaisijaa ei kuitenkaan tunnistettu.

Asianomistaja ei ole muistanut asioista mitään.

Asiassa jäi kuitenkin näyttämättä, että uhrin saamat vakavat vammat olisivat johtuneet Loirin ja hänen ystävänsä menettelyistä. Näin ollen heidän syykseen luettiin pahoinpitely ja syyttäjän vaatima rangaistus törkeästä pahoinpitelystä hylättiin.

Lue myös:

    Uusimmat