Joonas Loiri Seiskalle: "Olin varma, että joudun vankilaan"

Vesa-Matti Loirin poika Joonas tuomittiin viime viikolla pahoinpitelystä ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Musiikkivideo-ohjaajana toimiva Joonas Loiri tuomittiin viikko sitten torstaina 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä.

Aiemmin Helsingin kärjäoikeus vangitsi hänet todennäköisin syin epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä ja törkeän kiristyksen yrityksestä. Miestä epäiltiin ennen käsittelyä tapon yrityksestä, mutta rikosnimike lieveni vangitsemispäätöksessä törkeäksi pahoinpitelyksi.

Loiri tuomittiin ainoastaan pahoinpitelystä ja muut syytteet hylättiin. 

Loiri kommentoi Seiskalle olevansa yllättynyt tuomiosta. 

– Kun syytteet olivat tuollaisia, eikä kukaan antanut yhtään positiivista merkkiä, olin ihan varma, että joudun vankilaan. Syyttäjähän haki minulle kolmea vuotta linnaa. Vaikka tiesin itse, mitä oikeasti oli tapahtunut, oli vaikea luottaa siihen, että oikeus tapahtuisi, Loiri toteaa haastattelussa. 

– Käräjäoikeuden tuomio on minun puolestani ihan okei. Jos tulee tappelu, siitä voi tulla pahoinpitelysyyte. Se on ihan sama, kumpi sen aloittaa, mutta se joka saa turpaan, on lopulta uhri. Harmittaa, että koko tilanne pääsi syntymään.

Loiri kertoo Seiskalle olevansa helpottunut siitä, ettei tuomiosta tullut pidempi, koska se olisi saattanut vaarantaa hänen pääsynsä Yhdysvaltoihin. 11 vuotta ulkomailla asunut Loiri on käynyt koulunsa Yhdysvalloissa. 

– Kun mietin sitäkin asiaa tutkintavankeudessa, tuntui oikeasti, että koko maailma romahtaa. 

Lähde: Seiska

Lue myös:

    Uusimmat