- kirjolohta - tonnikalaa - lanttu - tuore ananas - suolakurkkuja - mini-luumutomaatteja- homejuustoa - karpaloita - siideri
Hans Välimäen ja Jonna Kososen menu:
Grillattua tonnikalaa ja soija-voikastiketta
200 g tonnikalaa suolaa pippuria
Mausta kala ja grillaa nopeasti max 2 min./puoli. Tarjoile kastikkeen kera.
soijakastike:
1 keltasipuli 1 valkosipulin kynsi 1/2 dl vähäsuolaista soijakastiketta 2-3 rkl balsamiviinietikkaa 2 laakerinlehteä timjamia 4-5 valkopippuria 2 rkl öljyä suolaa pippuria 1/2 nyrkillistä hyvää voita 1-2 dl vettä
Kuullota vihannekset öljyssä ja lisää vesi, soija sekä etikka. Keitä kasaan, siivilöi ja lisää joukkoon voi voimakkaasti samalla vatkaten.
Ananassalsa
pala ananasta chiliä hunajaa sokeria timjamia minttua katkarapuja suolaa pippuria valkosipulin kynsi öljyä
Kuumenna öljy ja lisää sokeri, hunaja sekä chili. Pyöräytä nopeasti ja lisää loput ainekset. Tarkista maku ja tarjoile.
Marinoitu lohi ja sitruunavine
4 ohutta siivua tuoretta lohta sitruunaa suolaa pippuria 1 tl valkoviini-/riisiviinaetikkaa
Marinoi lohi ja tarjoile.
Ananasraviolit
6 ohueksi leikattua ananassiivua 4-5 rkl sokeria 1 vaniljatanko 1 dl vettä 2-3 rkl rommia
Kiehauta vesi, vanilja, rommi ja sokeri. Lisää ananasviipaleet ja anna maustua.
täyte:
1 dl (sokeroituja) karpaloita 2 dl vatkattua kermaa 1 vaniljatanko 1 dl ruoanvalmistusjugurttia / Mascarponea
Sekoita ainekset keskenään.
Lanttulaatikko
1/2 lanttu vettä suolaa hunajaa siirappia korppujauhoja muskottipähkinää valkopippuria rosmariinia
Keitä lantut kypsiksi ja soseuta. Lisää loput ainekset ja tarkista maku. Paista uunissa n. 7,5 min ja tarjoile.