Jokerit otti kauden ensimmäisen jatkoaikavoittonsa ja on parhaassa vierasvireessä yli 20 vuoteen – "Kertoo ammattimaisuudesta"

Jokerit otti torstaina jääkiekon KHL:ssä vakuuttavan voiton Torpedo Nizhni Novgorodista, kun joukkue tasoitti pelin viime hetkillä ja haki pisteet jatkoajalta. Suomalaisjoukkue on napannut pisteitä kaikista kahdeksasta vieraspelistään, mikä kertoo Lauri Marjamäen mukaan ammattitaidosta.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kooste Torpedo-Jokerit-ottelusta.

Ottelun alku sujui tasaisissa merkeissä, sillä Jokerit ja Torpedo tekivät maaleja vuorotellen. Kotijoukkue otti kuitenkin toisessa erässä kuskin paikan ja siirtyi 4-2-johtoon. 

Jokerit pelasi kolmannen erän lopussa kaksi minuuttia ilman maalivahtia ja haki tasoitusta kiivaasti. Illan sankari oli Jesse Joensuu, joka kavensi ensin 3-4:ään ja tasoitti pelin vain 11 sekuntia ennen kolmannen erän päätössummeria.

Suomalaisjoukkue pysyi vahvana loppuun asti ja nappasi 5-4-jatkoaikavoiton Brian O'Neillin maalilla.

– Uskomme ei loppunut. Yleensä se menee näin, että kun saat kaksi maalia se näkyy myös jatkoajalla. Siinä olimme parempia ja hienoa, että saimme ensimmäisen jatkoaikavoiton tälle kaudelle, Marjamäki kiitteli omiaan Jokereiden tiedotteessa.

Jokerit on saanut pisteitä kaikista kauden kahdeksasta vieraspelistään. Joukkue on voittanut kerran jatkoajalla ja varsinaisella peliajalla neljästi. Jatkoaika on päättynyt kolmesti tappioon.

Vire on ollut yhtä hyvä viimeksi yli 20 vuotta sitten kaudella 1995-96, jolloin Jokerit otti 13 ensimmäisestä vieraspelistä pisteitä. 

– Yleensä se kertoo joukkueen ammattimaisuudesta, kun vieraista hakee pisteitä. Fokus on oikeissa asioissa ja joukkue valmistautuu hyvin. Asioihin suhtaudutaan oikein, Marjämäki kehui.

Vahva vire oli nähtävillä myös tiistaina, kun joukkue nousi torstain lailla viime hetkillä voittoon ja vei täyden pistepotin hallitsevalta mestarilta Ak Bars Kazanilta. Tuolloin Alex Grant teki 3-2-voittomaalin kaksi ja puoli minuuttia ennen pelin loppua.

– Kova oli viikko, se täytyy sanoa. En tiedä, näkyikö tiistain peli pienenä henkisenä väsymyksenä tänään, mutta liikuimme kyllä hyvin. Se on tosi positiivinen merkki, että jaksamme luistella, Marjamäki sanoi.

Jokerit on yhä läntisen konferenssin kolmannella sijalla. Joukkue pelaa seuraavan kerran maanantaina, kun Dinamo Riika saapuu Helsinkiin.

Lue myös:

    Uusimmat