Mainos

Jokakoti.fi-käyttäjät: Asunnon stailaus vaikuttaa ostopäätökseen

Kolmasosa Jokakoti.fin maaliskuun kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että asunnon stailauksella voidaan vaikuttaa ostopäätökseen.

Kysyimme maaliskuussa Jokakoti.fi-asuntopalvelun käyttäjiltä mikä on heidän vaatimustasonsa asunnon kunnon suhteen ja vaikuttaako asunnon stailaus ostopäätökseen.

27 prosenttia Jokakoti.fin kyselyyn vastaajista oli sitä mieltä, että asunnon siistiminen ja parhaiden puolien esiin tuominen huonekaluilla ja tekstiileillä antavat ideoita sisustukseen ja neutraalimpi ja väljempi sisustus auttaa huomaamaan asunnon potentiaalin.

Vastaajien mielestä stailauksella ja pikaremonteilla ei kuitenkaan missään nimessä saa peitellä suurempia puutteita asunnon tai talon kunnossa, ja viimeisen päälle trendikkääksi esittelyä varten laitettu koti saakin osan vastaajista hiukan epäluuloisiksi.

Pintaremontti tehdään kuitenkin mieluummin itse

Myyntiä varten tehty pikaremontti ei vastaajia kiinnosta. Tärkeintä suurimmalle osalle vastaajista on talon tai taloyhtiön yleiskunto, asunnon tilaratkaisujen sopivuus ja muunneltavuus, asunnon sijainti sekä valoisuus ja tunnelma. Useimmat haluaisivat, että myös asunnon suuret remontit kuten keittiö ja kylpyhuone ovat tehtynä ja asunnon peruskunto olisi hyvä. Pintaremonttia monet ovat kuitenkin valmiita tekemään.

Neljäsosa vastaajista remontoisikin asunnon mieluummin itse saavuttaakseen tuntuvia säästöjä tai saadakseen asunnosta oman näköisen. Useimmat toteavatkin, että on mahdotonta tehdä remonttia, joka miellyttäisi kaikkia potentiaalisia ehdokkaita, joten todennäköisempää heidän kohdallaan on ostaa remontoimaton hyvässä peruskunnossa oleva asunto, jonka voi viimeistellä itseä miellyttäväksi. Vain muutama vastaaja etsi varta vasten muuttokunnossa olevaa asuntoa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.