Johanna Vehkoon tuomio Junes Lokan kunnian loukkaamisesta pysyi hovissa – puolustus pettyi takaiskuun ja pohtii valitusluvan hakemista: "Hovioikeus on jättänyt olennaisia argumentteja huomioimatta"

Puolustus pohtii, haetaanko korkeimmasta oikeudesta valituslupaa.

Rovaniemen hovioikeus piti ennallaan toimittaja-kirjailija Johanna Vehkoon, 44, tuomion oululaisen kaupunginvaltuutetun Junes Lokan kunnian loukkaamisesta. Käräjäoikeudessa Vehkoo tuomittiin 15 päiväsakkoon, josta maksettavaa tuli 150 euroa.

Hovin mukaan Facebook-kirjoitus, jossa Vehkoo kutsui Lokkaa rasistiksi ja natsipelleksi, halvensi tätä ja oli omiaan aiheuttamaan tälle vahinkoa ja kärsimystä.

Vehkoon puolustusasianajaja Martina Kronström sanoo, että hovituomio on pettymys ja takaisku.

– Eniten harmittaa ja ihmetyttää se, että hovioikeus on jättänyt hyvin paljon meidän mielestämme olennaisia argumentteja huomioimatta ja hyvin heppoisin perustein perustellut asiaa, Kronström sanoo STT:lle.

Kronström katsoo, että Vehkoon omalle kertomukselle ei ole hovioikeudessa annettu arvoa. Hänen mielestään hovi ei ole ymmärtänyt sitä, että kirjoituksen perusteena oli Vehkoohon toimittajana kohdistunut häirintä.

– Ei ole yhtään ymmärretty, mitä se tarkoittaa. Kaikki kirjoituksen lukijat, joista suurin osa on ollut itsekin toimittajia, ovat ymmärtäneet mitä kirjoituksella tarkoitetaan ja mitä sillä halutaan kertoa.

Kronström sanoo, että puolustus perehtyy tuomioon ja päättää lähipäivinä, haetaanko korkeimmasta oikeudesta valituslupaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja