Johanna löysi järvenpääläisten henkilökohtaisia tietoja sisältäviä kirjekuoria avattuna kadun varresta Vantaalta, Posti ymmällään – "Osaa oli selkeästi pengottu, todella ikävä tilanne"

Ohikulkija löysi Vantaalta maasta täysin sattumalta kirjeet, jotka oli osoitettu Järvenpäähän. Postin mukaan tilanne on todella harvinainen ja jopa mystinen.

Johanna Kuisma kertoo löytäneensä tänään lenkillään kasan postin leimalla ja jakotunnuksella varustettuja kirjeitä tien varresta. 

– Olin koirani kanssa lenkillä, kun huomasin kirjeet tien laidassa. Keräsin ne nopeasti talteen.

Hän päätyi postaamaan kuvan kirjeistä Vantaan Puskaradioon, tietenkin sensuroiden niissä näkyvät osoitteet.

– Jos tuntuu tärkeitä kirjeitä puuttuvan, niin Lummepolun varresta niitä juuri nippu löytyi, Kuisma kirjoitti.

Kuisma kertoo olleensa yhteydessä Postin asiakaspalveluun, jossa tilanteeseen suhtauduttiin vakavasti.

– Meni maksimissaan puoli tuntia, niin postinjakaja kävi hakemassa kirjeet talteen.

Hämmentäväksi tilanteen tekee se, että kirjeet eivät olleet pihapiirissä asuvien vantaalaisten, vaan ne oli osoitettu Järvenpäässä asuville henkilöille.

– Katsoin muutaman kirjeen osoitteet varmistaakseni, että kaikki eivät kuulu samalle henkilölle. En nähnyt yhtäkään naapurustoon osoitettua kirjettä.

Kuisma kertoo kirjeistä löytyneen postia esimerkiksi pankeilta, sähköyhtiöiltä ja verottajilta.

– Osaa oli selkeästi pengottu, todella ikävä tilanne.

Posti ymmällään tilanteesta

Helsingin Itä-alueen postikeskuksen aluepäällikkö Kai Taam pitää tilannetta mysteerinä.

– Saimme tiedon kirjeistä, kun asiakas ilmoitti niistä. Samalta alueelta löytyi myös kilpailijan jakamia kirjeitä maasta.

Taam haluaakin kiittää Kuismaa ripeästä toiminnasta. Kirjeitä löytyi 37 ja hän vahvistaa, että jokainen niistä oli osoitettu Järvenpäähän. 

– Kaikki ovat kastuneita tai likaisia, osan osoitteista on vaikeaa saada selvää. Pyrimme kuitenkin selvittämään kaikki osoitetiedot ja toimittamaan kirjeet perille saatteen kera.

Taam kertoo postiin olleen yhteydessä Järvenpään palvelupäällikköön ja myös selvittäneen mahdollisia kirjelaatikkomurtoja. Kukaan ei kuitenkaan ole ilmoittanut kyseisellä alueella kaipaavansa kirjeitä, eikä myöskään murtoja ole raportoitu.

Taamin mukaan ei ole mahdollista, että kirjeet olisi esimerkiksi varastettu postinjakajan pyörässä kiinni olleesta laukusta.

– Jakaja huomaisi tämän heti ja ilmoittaisi eteenpäin. Olemme varmistaneet vielä tänään tämän ja tällaista tilannetta ei ole ollut.

Hän kertoo, että kirjeet eivät ole peräisin yhdestä nipusta, vaan niitä on osoitettu moniin samalla alueella oleviin eri osoitteisiin. Tämäkin kumoaa kyseisen varastamisteorian. 

Tapahtunut kerran aiemmin

Taam uskoo, että kirjeet on varastettu Järvenpäässä lukottomista postilaatikoista, jonka jälkeen ne on tultu repimään Vantaalle ja jätetty maahan lojumaan.

– En voi olla tästä 100 prosenttisen varma, mutta 99,9 prosentin todennäköisyydellä näin on käynyt.

Taam kertoo työskennelleensä postissa 30 vuotta. Tänä aikana on sattunut yksi vastaavanlainen tapaus.

– Kirjeet löytyivät myös tällöin mystisesti toisesta kaupungista. Kyseinen tilanne kuitenkin selvisi, sillä laatikoiden penkojasta oli saatu silminnäkijähavainto.

Tämänhetkiseen tapaukseen liittyen havaintoja ei ole vielä tullut.

Oletko miettinyt, miltä näyttää Postin pakettilajittelukeskuksessa ruuhka-aikaan? Katso videolta!

Postin Vantaan lajittelukeskuksessa poikkeuksellinen ruuhkapiikki – Tältä näyttää todellinen pakettimeri 0:50

Lue myös:

    Uusimmat