Jogurtti, ananas ja riisi – näillä ruoilla saat tehoa treeniin

Oikeanlainen ruokavalio auttaa tehostamaan juoksulenkin vaikutuksia. Valitse sopivat ruoat parantamaan treeniäsi.

Oletko lähdössä juoksulenkille? Ruokavaliolla on suuri merkitys kestävyyteen, jaksamiseen ja itse suoritukseen, joten kokeile seuraavia ruokia tehostaaksesi liikuntasuoritustasi.

Ruskea riisi

Sen hiilihydraatit antavat energiaa ja kuitu pitää olon kylläisenä. Vältät krampit, kun nautit riisisi tuntia ennen treeniä.

Ananas

Nauti ananasta juoksulenkin jälkeen. Siinä on runsaasti bromelaiinia, joka ehkäisee tulehduksia ja voi näin nopeuttaa lihasten paranemista.

Kreikkalainen jogurtti

Ota kreikkalainen jogurtti kiinteäksi osaksi ruokavaliotasi. Sen kalsium pitää luut vahvoina ja auttaa torjumaan marssimurtumia, jotka ovat yleinen vaiva juoksijoilla. Jogurtin proteiini puolestaan helpottaa lihasten palautumista.

Maapähkinävoi

Ruokalusikallinen maapähkinävoita täysjyväpaahtoleivällä auttaa tehostamaan treeniäsi. Maapähkinävoissa on runsaasti lihaksia ruokkivaa proteiinia sekä terveellisiä rasvoja energiaa ylläpitämään.

Marjat

Syö marjoja milloin vain, pakastettuina tai tuoreina. Ne ovat tulvillaan antioksidantteja, jotka pitävät sydämen terveenä ja voivat ehkäistä kipuja.


(MTV3)

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja