Joel Pohjanpalon seura järjestelee ennennäkemätöntä spektaakkelia: Saksan jalkapalloliitolta erikoislupa räjähteiden käyttöön

3:45
Joel Pohjanpalo laukoi HSV:lle voittomaalin maanantain vierasottelussa Bochumia vastaan.

Suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalon 2. bundesliigaseura Hamburg SV:n kannattajat ovat saaneet Saksan jalkapalloliitolta (DFP) erikoisluvan pyrotekniikan hyödyntämiseen seuraavassa kotiottelussaan.

DFP sallii HSV:n kannattajilta savupommien laukaisemisesta maalin takana ennen lauantain ottelua Karlsruhea vastaan. Edellytyksenä luvalle on, että show järjestetään yhteistyössä pyrotekniikan ammattilaisten kanssa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Saksan jalkapalloliitto sallii kannattajilta pyrotekniikan käytön. Liiton mukaan lupa koskee myös vain yksittäistä ottelua.

– Tällainen poikkeus voidaan sallia vain, jos järjestäjät itse hallinnoivat pyrotekniikkaa luotettavasti ja vastuullisesti, liitto ilmoitti.

Fanien käyttämät soihdut, pommit ja muu pyrotekniikka ovat yleinen näky jalkapallostadioneilla, mutta siitä huolimatta ne ovat kielletty kaikkialla Euroopan sarjoissa.

Saksalaisyhtiö Deutsche Welle kertoo maan liigaseurojen maksaneen viime kaudella yhteensä yli miljoonan euron edestä sakkoja kannattajien soihtujen ja ilotulitteiden luvattomasta käytöstä ottelutapahtumissa. Hampuri on ollut tässä asiassa syntilistan kärjessä peräti 294 000 euron sakoilla.

Joel Pohjanpalo iski maanantai-iltana ensimmäisen maalinsa HSV:lle 3-1-vierasvoitossa Bochumia vastaan. Suomalaisen 2-1-osuma jäi illan voittomaaliksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja