- 3 porkkanaa - naudan maksaa - Bulgarian jugurtti - kookoskerma - mango - kesäkurpitsa - Mövenbick -jäätelö
Jyrki Sukulan ja Joel Melasniemen menu:
Tapas buffet:
Porkkana-kookoskeitto
porkkana 1 dl kookosmaitoa suolaa valkopippuria cayannea
Kuori porkkana sekä viipaloi. Keitä kypsäksi kookosmaidossa. Soseuta ja mausta.
Paistettua sipulia ja yrttejä
sipuli 2 valkosipulin kynttä 1 rosmariinin oksa 1 timjamin oksa 2 tl balsamicoa 3 rkl oliiviöljyä suolaa valkopippuria
Pilko sipulit ja valkosipulit. Paista oliiviöljyssä yrttien kera, lisää balsamico ja mausteet.
Paistettua maksaa
200 g naudanmaksaa 100 g voita 2 dl vehnäjauhoja suolaa valkopippuria
Sekoita jauhot ja mausteet, paista kaikki voissa.
Jugurttidippi
1/2 dl Bulgarian jugurttia suolaa valkopippuria sitruunanmehua sokeria sahramia
Käytä mausteita maun mukaan, sekoita aineet keskenää ja anna maustua.
Porkkana-hunajapaistos
porkkana 1 rkl hunajaa 2 rkl oliiviöljyä suolaa valkopippuria timjamia
Kuori porkkana ja kuutioi. Paista oliiviöljyssä ja lisää hunajaa sekä mausteet. Anna hautua kypsäksi.
Grillattua zuccinia
1/2 kpl zuccini 1 valkosipulin kynsi 1 rkl ruohosipulia 1 rkl basilikaa suolaa valkopippuria punaviinietikaa oliiviöljyä
Grillaa zuccini viipaleet parilapannulla. Mausta hiennonnetulla valkosipulilla, yrteillä ja mausteilla. Anna maustua.
Mango-emmentaltoast
2 paahtoleipäviipaleita 1/2 mango 10 basilikanlehtiä oliiviöljyä valkosipulinkynsi
Paahda leivät ja mausta oliiviöljyllä sekä valkosipulilla. Viipaloi mango ja emmental. Kokoa kerros leiviksi.
Minttu-mangoa ja suklaajäätelöä
1/2 mango 2 rkl hienonnettua minttua sokeria sitruslikööriä
Kuutioi mango. Lisää minttu, sokeri ja likööri. Tarjoile joko kylmänä tai lämpimänä jäätelön kera.