Joel Melasniemen kassi:

- 3 porkkanaa - naudan maksaa - Bulgarian jugurtti - kookoskerma - mango - kesäkurpitsa - Mövenbick -jäätelö

Jyrki Sukulan ja Joel Melasniemen menu:

Tapas buffet:

Porkkana-kookoskeitto

porkkana 1 dl kookosmaitoa suolaa valkopippuria cayannea

Kuori porkkana sekä viipaloi. Keitä kypsäksi kookosmaidossa. Soseuta ja mausta.

Paistettua sipulia ja yrttejä

sipuli 2 valkosipulin kynttä 1 rosmariinin oksa 1 timjamin oksa 2 tl balsamicoa 3 rkl oliiviöljyä suolaa valkopippuria

Pilko sipulit ja valkosipulit. Paista oliiviöljyssä yrttien kera, lisää balsamico ja mausteet.

Paistettua maksaa

200 g naudanmaksaa 100 g voita 2 dl vehnäjauhoja suolaa valkopippuria

Sekoita jauhot ja mausteet, paista kaikki voissa.

Jugurttidippi

1/2 dl Bulgarian jugurttia suolaa valkopippuria sitruunanmehua sokeria sahramia

Käytä mausteita maun mukaan, sekoita aineet keskenää ja anna maustua.

Porkkana-hunajapaistos

porkkana 1 rkl hunajaa 2 rkl oliiviöljyä suolaa valkopippuria timjamia

Kuori porkkana ja kuutioi. Paista oliiviöljyssä ja lisää hunajaa sekä mausteet. Anna hautua kypsäksi.

Grillattua zuccinia

1/2 kpl zuccini 1 valkosipulin kynsi 1 rkl ruohosipulia 1 rkl basilikaa suolaa valkopippuria punaviinietikaa oliiviöljyä

Grillaa zuccini viipaleet parilapannulla. Mausta hiennonnetulla valkosipulilla, yrteillä ja mausteilla. Anna maustua.

Mango-emmentaltoast

2 paahtoleipäviipaleita 1/2 mango 10 basilikanlehtiä oliiviöljyä valkosipulinkynsi

Paahda leivät ja mausta oliiviöljyllä sekä valkosipulilla. Viipaloi mango ja emmental. Kokoa kerros leiviksi.

Minttu-mangoa ja suklaajäätelöä

1/2 mango 2 rkl hienonnettua minttua sokeria sitruslikööriä

Kuutioi mango. Lisää minttu, sokeri ja likööri. Tarjoile joko kylmänä tai lämpimänä jäätelön kera.

Lue myös:

    Uusimmat