Jessica Kähärä, 17, ylitti EM-rajan – "Tuli ihan puskista"

Jessica Kähärällä, 17, oli hämmentävä iltapäivä Kuopio-hallissa. Hän vei korkeuden SM-kultaa tuloksella 190, joka on 19-vuotiaiden sisäratojen SE, sivuaa 22-vuotiaiden halli-SE-lukemia ja rikkoi EM-hallien tulosrajan. Kähärä on aiemmin hypännyt parhaimmillaan ulkona 187.

– Tuli ihan puskista. En ollut yhtään EM-halleja katsonut, kun en yhtään odottanut tätä rajaa, Kähärä jutteli silminnähden hämmentyneenä.

Vanhojen tanssit lukiossa painoivat vielä pari päivää myöhemmin mikkeliläisen jaloissa, mutta hän sai jalkansa kilpailussa hyvään iskuun.

Kolme viimeistä korkeuttaan 186, 188 ja 190 hän ylitti kolmannellaan. Sekä takkuilu että uusi ennätys juontavat juurensa vauhdinjuoksuun, jonka Kähärä vaihtoi lentäväksi äskettäin.

– Eka kisa tuolla vauhdilla, näytti toimivan ihan kivasti. Alussa oli vähän ongelmia, kun en saanut ihan rytmiä päälle, Kähärä sanoi.

Kähärä on ilmoittautunut ensi viikonloppuna nuorten SM-halleissa kolmeen lajiin, muttei osannut tuoreeltaan sanoa, muuttaako edessä oleva EM-matka suunnitelmia. 

Lue myös:

    Uusimmat