Jesse Puljujärven ensi kauden osoite NHL:n sijaan Eurooppa? Kärppä-pomo myöntää suoraan: "Totta kai olemme kiinnostuneita"

Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjän Jesse Puljujärven tilanne on ollut jääkiekkoa seuraavan kansan huulilla viime aikoina. 

Puljujärvi on vaatinut siirtoa toiseen seuraan ja muun muassa hyökkääjän agentti Markus Lehto on suoraan kommentoinut, että Puljujärvi palaa Eurooppaan, jos siirtoa ei tule. 

Mikäli tämä skenaario toteutuu, Oulun Kärpät voi olla suomalaistähden seuraava osoite. 

– Onhan hän meille mielenkiintoinen pelaaja. Oma kasvatti ja lähti meiltä NHL:ään. Jos jostain syystä paluu Eurooppaan on edessä, totta kai me olemme kiinnostuneita, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho toteaa MTV Urheilulle. 

Toistaiseksi minkäänlaista aikataulua ei ole vielä. Kärpät seurailee Puljujärven tilanteen kehittymistä rauhassa. 

Miten tässä tulee käymään Ahon mielestä? 

– Vaikea on lähteä mitään veikkailemaan. Se on oma maailmansa siellä, mikä elää omaa elämäänsä. Tietenkin, jos jossain vaiheessa on edessä paluu Eurooppaan, me olemme varmasti kiinnostuneita, Aho vastaa. 

Kärpät on ollut erinomainen ponnahduslauta pelaajille, jotka haluavat urallaan eteenpäin. Oululaisseurassa arjen laatu on ollut erittäin laadukasta ja valmennus Mikko Mannerin johdolla on ollut Liigan kärkipäätä. 

Menneen kauden jälkeen Kärpistä lähti jälleen tukku pelaajia isompiin sarjoihin, kuten NHL:ään.

– Rekordi on hyvä, tänä vuonna viisi pelaajaa lähti meiltä, eihän se mitään sattumaa ole. Aikaisempinakin vuosina on lähtenyt paljon pelaajia. Olemme varmasti sellainen organisaatio Euroopassa, joka on sinne (NHL:ään) paljon pelaajia tuottanut viime vuosina, Aho tuumii.

Kärpät onkin joutunut ahkerasti paikkailemaan miehistöään. Kärpät on hankkinut muun muassa puolustukseensa tshekkipuolustajan Jakub Krejcikin ja hyökkäykseensä Janne Pesosen ja Jussi Jokisen

Maalivahtiosasto on silti edelleen kysymysmerkki. Toistaiseksi Kärpillä on sopimuksen alaisena vain yksi maalivahti, 19-vuotias Justus Annunen

– Ei ole enää paljon aukkoja. Yksi hyökkääjä käytännössä on, jota mietimme. Katsotaan nyt, mitä Pohjois-Amerikan puolella tapahtuu. Ei pitäisi olla ketään lähdössä, joka ei olisi meillä tiedossa, Aho kertoo.  

 

Lue myös:

    Uusimmat