Jennifer pudotti 54 kiloa ketodieetillä – kertoo nyt, miksei silti aio kokeilla sitä enää koskaan

Näin syöt oikein 8:20
Tällaisia ovat yleiset – ja toisinaan väärät – uskomukset ruoka-aineista! Mihin sinä uskot?

Jennifer Still laihdutti suuren määrän kiloja seuraamalla ketogeenistä dieettiä. Nyt hän kertoo, ettei tuloksista huolimatta enää aio palata ketodieetin pariin.

Kaksi vuotta sitten Jennifer Still onnistui: hän laihdutti suuren määrän kiloja seuraamalla dieettiä.

Jennifer pudotti yli 50 kiloa ketodieetillä, jossa hiilihydraatteja vältellään. Nyt hän kuitenkin paljastaa, ettei tuloksista huolimatta enää aio palata ketodieetin pariin, kertoo Insider.

– Kaksi vuotta sitten pudotin yli 54 kiloa noin vuodessa ketodieetillä ja käymällä kuntosalilla 5–6 kertaa viikossa. Ketogeenisellä dieetillä vähensin hiilihydraatteja dramaattisesti ja luotin paljon rasvaa sisältäviin vaihtoehtoihin, jotka pitivät minut kylläisenä, Jennifer kuvailee.

Paino putosi – sitten kilot tulivat takaisin

Keton avulla paino tuntui suorastaan romahtaneen. Sitten kävi, kuten niin monille käy: dieetin loputtua kilot alkoivatkin tulla takaisin.

Jennifer myöntää asenteensa ketodieettiä kohtaan muuttuneen.

– En aio enää noudattaa sitä, kun yritän pudottaa painoa; noin puolet kiloista tuli takaisin sen jälkeen, kun pudotin ne, nainen kertoo.

"Dieetti pakotti minut olemaan hyvin tiukka siitä, mitä syön"

Jennifer kertoo, ettei palaa kyseiseen dieettiin, koska runsas rasvan syönti ei tehnyt hänen oloaan hyväksi.

– Dieetillä ei välttämättä tarvitse syödä paljoa rasvaa, mutta niin kyllä käy, kun yrittää päästä tiettyyn kalorimäärään ilman, että olisi hirveä nälkä.

Jennifer. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jennifer piti ketodieetin vaatimuksia hyvin rajoittavina.

– Koin myös, että dieetti pakotti minut olemaan hyvin tarkka siitä, mitä syön, Jennifer sanoo.

Sokeri on terveyskeskustelussa muodostunut pahikseksi, jota syytetään ihmisten lihomisesta sekä lihomiseen liittyvistä sairauksista. Toisinaan mustavalkoiseksi muuttuneessa keskustelussa terveyttä nakertaviksi sokereiksi leimataan kaikki hiilihydraatit, vaikka niillä on elimistössä olennainen tehtävä.

Lue lisää: Tarvitseeko ihminen sokeria? Mustavalkoisessa keskustelussa unohtuu helposti yksi olennainen asia: ”Jos aivot eivät toimi kunnolla, koko ihminen kuolee”

"Painonpudotuksesta huolimatta aloin olla huolissani terveydestäni..."

Ongelmia syntyi erityisesti ravintolassa, missä Jenniferin vaihtoehdot tuntuivat rajoittuvan salaatteihin, muniin tai pelkkä lihaa ja kasviksia sisältäviin annoksiin.

– Siitä tuli ärsyttävää, hän myöntää.

– Painonpudotuksesta huolimatta aloin olla huolissani terveydestäni pitkällä aikavälillä. Kun olin seurannut ketodieettiä muutaman kuukauden, kolesterolitasoni pomppasivat.

Jenniferin mukaan monille keto tuntuu sopivan hyvin, mutta hänelle se selvästi ei sopinut.

"Yritän edelleen päästä eroon keto-mielentilasta"

Jennifer yrittää jälleen pudottaa painoaan. Ketoilun sijaan hän laskee ruoka-annosten sisältämiä ravintoaineita, kuten rasvoja ja proteiineja.

– Yritän edelleen päästä eroon keto-mielentilasta, jossa hiilihydraatit ovat pahiksia, joita tulee välttää kaikin keinoin. Mutta tuntuu hyvältä tietää, että voin mennä ulos syömään ja valita mitä tahansa listalta, kunhan pidän kirjaa ja suunnittelen sen, Jennifer sanoo.

– Tämä on vapautta, jota minulla ei keton kanssa koskaan ollut, ja se tuntuu paljon vakaammalla pohjalla olevalta elämäntavalta.

Yhdysvaltalaistutkijoiden löydökset vihjaavat, että vähärasvainen ruokavalio on ketodieettiä parempi tapa polttaa kehosta ylimääräistä rasvaa.

Katso myös: Ajatteletko, että kalorien minimoiminen on "hyvää", suklaa taas "pahaa"? Intuitiivinen syöminen on yksinkertaisimmillaan syömistä kehon viestejä kuunnellen. Tässä vinkkejä:

Mitä on intuitiivinen syöminen? 0:35

Lähteet: Insider.com

Lue myös:

    Uusimmat