Jenni Haukio Saulista Eevassa: Rakkaus kirjoittamiseen yhdisti

Presidentti Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio kertoo tuntemuksistaan ensimmäisestä vuodesta Suomen ykkösnaisena ja puolison tukijana tuoreessa Eeva-lehdessä.

Viime vuonna Jenni Haukion elämässä tapahtui suuria muutoksia, kun puoliso Sauli Niinistö valittiin presidentiksi. Haukio vaihtoi työpaikkaa ja muutti presidentin virka-asuntoon Mäntyniemeen. Eeva-lehden haastattelussa Haukio kertoo roolinsa presidentin puolisona hahmottuneen.

– Eteen on tullut paljon uutta, jota olen opiskellut ja johon olen totutellut. Olen sopeutunut toimiin ja tehtäviin. Kaikki on sujunut tähän asti mainiosti. Puolison tärkein tehtävä on tukea presidenttiä kaikessa niin, että tämä voi hoitaa omaa työtään mahdollisimman täysipainoisesti.

Vuoden aikana Haukion edustamista on tarkkailtu ahkerasti lukuisissa medioissa. Myös julkisen työn rooli on vaatinut Haukiolta totuttelua.

– Julkisuus on luonnollinen osa puolison roolia. Ei siihen varmasti koskaan täysin totu. En käytä kovin paljon aikaa ja energiaa sen selvittämiseen, miten minua eri yhteyksissä arvioidaan. Olen oma itseni ja luotan omaan tapaani tehdä asioita. Se on lopulta ainoa tapa onnistua missä tahansa tekemisissä, Jenni toteaa haastattelussa.

Pukeutumisessaan Haukio on usein edustanut suomalaisissa asuissa.

– Käytän mielelläni suomalaisia vaatteita, jos niitä sattuu löytymään sopivia. Suomessa on valtavan paljon upeita suunnittelijoita, Jenni Haukio kehui MTV3.fille keväällä 2012.

Suomen 12. presidentti Sauli Niinistö on ollut naimisissa itseään 29 vuotta nuoremman Jenni Haukion kanssa neljän vuoden ajan. Pari oli tavannut vuonna 2005, Jennin haastatellessa Niinistöä Kokoomuksen Naisten liiton Suomen Nainen -lehteen. Parin suhde tuli laajaan tietoisuuteen juuri ennen tammikuun 2009 häitä. Kirjoittaminen on aina yhdistänyt pariskuntaa ja Jenni kertoo haastattelussa aviomiehen tukevan häntä uusien runojen luomisessa.

– Hän on itse erinomainen kirjoittaja. Rakkaus kirjoihin ja kirjoittamiseen oli ensimmäisiä ja keskeisiä asioita, joka yhdisti ja lähensi meitä. Olemme vuosien varrella käyneet monet keskustelut kirjoittamisesta puolin ja toisin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat