Jenkkikaupunki yrittää kitkeä laitonta koronakaahaamista tekemällä siitä laillista

TV:stä tuttu LER-551 on myytävänä 0:36
Napapiirin sankarit -elokuvista tuttu tuning-Hyundai, rekisteritunnukseltaan LER-551, vaihtoi omistajaa viime keväänä.

Atlantan viranomaiset ovat niin lopen kyllästyneitä korona-aikana yleistyneisiin laittomiin katukisoihin, että harkitsevat niiden laillistamista tarkoitukseen sopivissa paikoissa.

Atlantassa Yhdysvalloissa suunnitellaan laittomiin katukisoihin puuttumista poikkeuksellisella tavalla. Yksi pöydällä olevista vaihtoehdoista on nimittäin katukisojen laillistaminen.

Radikaalilta kuulostava ajatus kuitenkin tarkoittaisi käytännössä sitä, että kisailuja siirrettäisiin tarkoitusta varten suljetuille alueille, joissa muun liikenteen vaarantaminen ei olisi ongelma.

Ideasta on tiettävästi kiittäminen Atlantan pormestarin Keisha Lance Bottomsin 18-vuotiasta poikaa.

Kaikki eivät kannata ajatusta

Koronavirustilanteen vuoksi liikenne on vähentynyt niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin maailmassa.

Pienemmät liikennemäärät ovat kuitenkin johtaneet joidenkin kuljettajien kohdalla yhä suurempiin ylinopeuksiin ja myös kilvanajoon.

Atlantassa viranomaisilla on ollut ennen koronaakin kädet täynnä töitä laittomien katukisojen kanssa, mutta nyt tilanne on räjähtänyt käsiin.

Vaikka ajatus kisojen järjestämisestä erikseen niitä varten rajatuissa paikoissa onkin saanut kannatusta, eivät kaikki usko senkään tehoavan.

Muun muassa kaupunginvaltuutettu Dustin Hillis on kritisoinut ideaa siitä, että kisojen järjestäminen kaupungin ja viranomaisten tuella poistaa suurimman syyn sille, miksi toimintaa harrastetaan; jännityksen. Hän ei usko, että laittomasta kisaamisesta innostuneet autoilijat siirtyisivät kaahaamaan laillisiin paikkoihin.

Lue myös:

    Uusimmat