Mainos

Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat

toim. Ari Malmberg

4 isohkoa kesäkurpitsaa

Kastike pinnalle:


kesäkurpitsojen koverrettu sisus
1 sipuli
1 prk tomaattipyreetä
1 rkl oliiviöljyä
persiljaa suolaa ja pippuria vettä

Jauhelihatäyte:

400 g nauta-sikajauhelihaa
2 munaa
1/2 dl korppujauhoja tai leivänmuruja
4 siivua keittokinkkua hienonnettuna
4 rkl juustoraastetta
suolaa ja pippuria

Halkaise kesäkurpitsat ja koverra niiden sisus pois ja hienonna se. Hienonna sipuli ja kuullota sitä ja kesäkurpitsan sisusta oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree. Anna paistua hetki ja mausta persiljalla, suolalla ja pippurilla. Tarvittaessa lisää vettä, jotta kastike on hieman juoksevaa.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täyteaineet keskenään. Täytä koverretut kesäkurpitsat jauhelihatäytteellä ja asettele ne sitten syvälle uunipellille, jossa on leivinpaperi. Levitä kastiketta päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes kesäkurpitsat ovat hieman pehmenneet ja jauhelihatäyte on kypsää. Tarjoa salaatin kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.