Jättääkö tiskikone astiat likaisiksi? Näin puhdistat tiskikoneen

Jos epäilet tiskikoneesi pesutehon laskeneen, kannattaa sille tehdä tehokas puhdistus, joka onnistuu edullisesti kotikonstein.

Astiat peseytyvät taas kirkkaiksi, kun muistat aina silloin tällöin huoltaa myös tiskikoneen. Tiskikone on kovassa käytössä ja sen läpi menee tuhoton määrä ruoantähteitä ja likaa, josta osa jää koneistoon.

Näillä ohjeilla syntyvät ekologiset ja edulliset puhdistuspalat, jotka purevat kaikkeen likaan, jota tiskikoneeseen kerääntyy. Kaupan päälle saat taas raikkaalta tuoksuvan tiskikoneen.

Laimennettua vetyperoksidia saa ostettua apteekeista. Eteerinen öljy ei ole pakollinen, mutta saa aikaan ihanan tuoksun. Jos kotoasi löytyy esimerkiksi saunatuoksua, on se yleensä 100 prosenttista eteeristä öljyä, joten sopii hyvin tarkoitukseen.

Ainekset:

noin 5 dl ruokasoodaa

3 rkl vetyperoksidia (saa laimennettuna apteekista)

10–20 tippaa eteeristä öljyä (esim. saunatuoksu käy)

noin 5 dl etikkaa

1 rkl tiskiainetta

sekoituskulho

iso lusikka tai jäätelökauha

leivinpaperia

keraaminen tai lasinen kulho

Tee näin:

1. Puhdista tiskikone ensin ulkopuolelta kostealla sienellä.

2. Sekoita kulhossa ruokasooda, vetyperoksidi ja eteerinen öljy, kunnes seos muistuttaa kosteaa rantahiekkaa. Muotoile massasta ruokalusikan tai jäätelökauhan avulla palloja ja asettele ne leivinpaperille kuivumaan yön yli. Ruokasooda on luonnollinen ja tehokas puhdistusaine. Vetyperoksidi puhdistaa ja valkaisee likaiset osat. Eteerinen öljy tuo puolestaan puhdistuspalaan hyvän tuoksun.

3. Sekoita ennen tiskikoneen puhdistusta keraamiseen tai lasiseen kulhoon etikka ja tiskiaine. Aseta kulho tiskikoneen ylemmälle tasolle ja yksi puhdistuspala alemmalle tasolla. Pese tiskikone kuumimmilla asetuksilla. Avaa kone ja ihastele putipuhdasta lopputulosta!

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat