Jarno Limnell: Näihin viiteen toimeen Venäjä turvautuu nöyryytyksen jälkeen – "Ainoa keino Putinille kasvojen säilyttämiseen"

Putinille satelee nyt kritiikkiä kotimaassa aivan uudella tavalla:"Täytyy ymmärtää, että on mahdotonta päihittää Ukraina" 2:54
Katso myös: Putinille sataa nyt Venäjällä ennennäkemätöntä kritiikkiä – rohkea ulostulo suorassa lähetyksessä.

Venäjä ei tule taipumaan rauhaan ja sitoutuu sotaan valtaisista tappioista huolimatta, kirjoittaa sotatieteiden tohtori Jarno Limnell Twitterissä.

Ukraina on ottanut sodassa itselleen aloitteen onnistuneella vastahyökkäyksellään Koillis- ja Itä-Ukrainassa. Venäjän joukot ovat joutuneet peräytymään, ja Ukraina on vapauttanut miehittäjiltä tuhansia neliökilometrejä vallattuja alueita ja satoja asutuskeskuksia.

Sotatieteiden tohtori Jarno Limnell kirjoittaa Twitterissä, että tappioista huolimatta Venäjä sitoutuu sotaan Vladimir Putinin johdolla.

– Sota Ukrainassa on Ukrainassa eksistentiaalinen, taistelu valtiollisesta olemassaolosta. Putinille kyse on puolestaan imperialistisesta olemassaolon sodasta, jota ei voi hävitä – siksi Venäjä ei tule taipumaan rauhaan, hän kirjoittaa.

Limnell arvioi vastoinkäymisten valloitussodassa johtavan viiteen painopisteeseen Venäjällä:

  1. Sisäisen kritiikin estäminen
  2. Sotatilanteen kääntäminen uhrauksista välittämättä
  3. Tuen hankkiminen ulkomailta
  4. Turhautumisen purkaminen länsimaiden suuntaan
  5. Pyrkimys aloitteen takaisinottamiseksi

Venäjän yksi tärkeimmistä tavoitteista tulee nyt olemaan sotaonnen kääntäminen uhrauksista ja sotarikoksista välittämättä.

– Tähän Venäjä tulee viime kädessä käyttämään kaikki mahdolliset keinot. Sotatoimet eivät välttämättä rajoitu tässä logiikassa ainoastaan Ukrainaan.

Avain sodan loppumiseen

Putin on sitonut koko arvovaltansa Ukrainan "vapauttamiseksi natseista". Putin ei tule viime päivien nöyryytystä nielemään, ja hänelle on tärkeää ottaa aloite takaisin.

– Aloitteen palauttaminen itselleen on Venäjän strateginen tavoite, ja ainoa keino Putinille kasvojen säilyttämiseen nykytilanteessa, Limnell näkee.

Tähän ei Ukraina voi kuitenkaan alistua.

– Aloite on pidettävä Ukrainan käsissä, se on avain sodan loppumiseen.

Lue myös:

    Uusimmat