Mainos

Järkyttävä totuus: Näin paljon suomalaiset tuhoavat maapalloa

Ekologisen jalanjäljen kokoa mittaavalla listalla Suomi on hitaassa, mutta varmassa nousussa.

Ei huonoa ettei jotain hyvääkin: Rikkaissa länsimaissa tehdyillä ympäristötoimilla on onnistuttu suojelemaan useita uhanalaisia eläinlajeja kuten merikotkaa, saukkoa ja saimaannorppaa.

Tämä ei kuitenkaan aivan riitä. Ihmiset kuluttavat yhä puolitoistakertaisesti sen, mitä maapallomme pystyy tuottamaan, ja tuhoavat samalla luonnon monimuotoisuutta.

Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat kuten suomalaiset, tarvittaisiin yhden sijasta kolme maapalloa tyydyttämään vuosittaiset tarpeemme.

Suomi sijalla yksitoista

Luonnonsuojeluliitto WWF:n joka toinen vuosi teettämä Living Planet -raportti listaa pahimmat syypäät ekologisen jalanjäljen kasvuun. Ekologinen jalanjälki syntyy kuluttamalla erilaisia tavaroita ja palveluja, ja jokaisen omat kulutustottumukset vaikuttavat jalanjäljen syntyyn.

Listan viisi kärkimaata ovat Qatar, Kuwait, Yhdistyneet Arabiemiraatit, Tanska ja Yhdysvallat. Vielä kaksi vuotta sitten Suomen sijoitus listalla oli kahdestoista, mutta sija on ottanut yhden askelman ylöspäin uudessa raportissa.

Jotta huolestuttava nousu ei jatkuisi, kannattaisi jokaisen kiinnittää yhä enemmän huomiota oman jalanjälkensä kokoon ja siihen, kuinka sitä tulisi pienentää.

Lähde: WWF

Katso myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.