Jari Saariosta kertovan kirjan kulisseissa erikoinen käänne – kirjailija vaihtuu, osapuolet vaikenevat

Kustantamo WSOY ei kommentoi, onko kirja ilmestymässä ollenkaan ja kuka on mahdollinen uusi kirjailija. Myöskään Saario itse ei kommentoi asiaa.

Soutaja Jari Saariosta kertovan Soutaja-kirjan kirjailija vaihtuu. Kirjaa on kirjoitettu jo viime kesästä saakka ja sen oli määrä ilmestyä lokakuussa.

Kirjan kirjoittaja kirjailija Kati Pukki kertoo Instagramissa, että hänen ja Saarion "yhteistyö on päättynyt" eikä kirjaa julkaista "ainakaan" hänen kirjoittamanaan.

– Näitä sattuu, no hard feelings ja kohti uusia projekteja.

MTV tavoitti Pukin, joka ei halunnut kommentoida asiaa enempää.

Kirjaa kirjoitettu jo melkein vuosi

Kirjaa on kirjoitettu jo viime kesänä, kun Saario oli vielä soutumatkallaan. Palomies-soutaja Jari Saario souti Atlantin yli kahdella eri matkalla. Matka päättyi lokakuussa 2023.

Saario itse kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa kesäkuussa 2023, että Kati Pukki kirjoittaa hänestä ja soutu-urakasta kirjaa. 

Kirjaa oli jo markkinoitu WSOY:n syksyn kirjoista kertovissa katalogeissa ja tiedotteissa. 

Vielä maanantaina iltapäivällä WSOY:n nettisivuilla oli Kati Pukin sekä kirjan nimi syksyn 2024 kirjoista kertovassa tiedotteessa.

Kirjaa kuvaillaan tiedotteessa näin:

Kati Pukin Jari Saario. Soutaja kuvaa, mikä saa ihmisen haastamaan itsensä äärimmäisellä tavalla soutamalla yksin Atlantin yli. Kirja kertoo niin Saarion elämäntarinan kuin soutu-urakan hurjimmat hetket.

Pukin nimeä ei mainita enää kirjan yhteydessä esimerkiksi Suomalaisen Kirjakaupan sivuilla. Akateemisen kirjakaupan sivuilta löytyy vielä kirjailijan tiedot.

Kirjassa oli esittelytekstien perusteella tarkoitus käydä läpi Saarion elämää lapsuudesta asti aina soutu-urakkaan ja sen jälkeisiin hetkiin.

WSOY ei kommentoi

WSOY:n tietokirjallisuuden kustantaja Henrikki Timgren vahvistaa kirjailijan vaihtumisen, mutta ei kommentoi asiaa muuten. 

Timgren ei kommentoi myöskään, ilmestyykö kirja, missä aikataulussa ja kenen kirjoittamana.

– Emme kommentoi. Viikon tai kahden päästä asiasta tulee tietoa, Timgren vastaa.

MTV tavoitti Jari Saarion, joka myös ohjasi kysymään asiasta WSOY:lta.

– Kustantaja kommentoi asiaa jossain vaiheessa, en osaa kuitenkaan sanoa tarkkaan, milloin, hän vastasi tekstiviestitse MTV:n puhelun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat