Jari-Matti Latvala paljasti uutta tietoa Kalle Rovanperän sopimusneuvotteluista

Draamaa Suomen MM-rallissa: Kalle Rovanperä kippasi autonsa katolleen 1:00
Kalle Rovanperän MM-johto kutistui Jyväskylässä tuntuvasti tämän rajun ulosajon seurauksena

MM-rallikautta 2023 on jäljellä vielä neljän osakilpailun verran, mutta kuljettajamarkkinoilla eletään jo ensi kauttakin ajatellen ratkaisevia hetkiä. Thierry Neuvillea lukuun ottamatta kaikkien huippukuljettajien nykyiset sopimukset päättyvät tähän kauteen.

Keskeisin palanen kuljettajamarkkinoilla on hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä, joka on tälläkin hetkellä 25 pisteen MM-johdossa. Menossa on jo neljä vuosi Toyotalla.

Kirkkaimmat tähdet saavat perinteisesti tehdä valintansa ensin, ja jäljelle jäävät paikat täytetään vasta tämän jälkeen.

– Olemme käyneet Kallen kanssa neuvotteluita. Mitään papereita ei ole vielä allekirjoitettu, mutta mun mielestä se on hyvällä mallilla. On positiivinen olo, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoo MTV Urheilulle.

– Se asia varmaan saadaan päätökseen, ja uskoisin, että se tulee maaliin aika piakkoin. Muiden kuljettajien osalta tilanne on vielä täysin auki. Kallen kohdalla asia on edennyt vähän enemmän.

Sébastien Ogier ja Elfyn Evans aloittivat Toyotalla Rovanperän tavoin jo kaudella 2020. Tallin oma kasvatti Takamoto Katsuta ajaa nyt ensimmäistä kauttaanMM-pisteistä tehdastallin väreissä niissä osakilpailuissa, joissa Ogier ei ole mukana.

 Latvalan näkemys heidänkin jatkostaan on selkeä.

– Toivoisin, että meillä olisi samat kuljettajat myös ensi vuonna.

Peliliikkeitä on syytä tehdä nopeasti, sillä ainakin Hyundain tiedetään havittelevan ensi kaudeksi vahvistuksia. Rovanperän taustajoukot ovat neuvotelleet Hyundain kanssa, kuten tietysti kuuluukin, ja viime aikoina huhuissa on pyörinyt erityisesti Ogierin mahdollinen lähtö kovimman kilpailijan leiriin.

– Tiedän kyllä, että Hyundai yrittää varastaa meiltä kuljettajia. He haluavat parhaat kuljettajat, Latvala sanoo.

Jari-Matti Latvala Toyotan yllätystarjouksesta: "Voin sanoa suoraan, että se pelasti mun elämän" 1:10
Viiden Jälkeen erikoishaastattelu: Toyotan yllätystarjous pelasti Jari-Matti Latvalan elämän

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat