Craig Breenin kunniaksi tekeillä erityinen kisa – ensimmäinen MM-rallitähti ilmoittautui heti mukaan

MM-rallitähti Thierry Neuville on osallistumassa keväällä onnettomuudessa menehtyneen Craig Breenin muistoa kunnioittavaan rallikisaan Irlannissa.

Breeniä muistetaan Raven’s Rock -rallissa Waterfordissa, joka ajoittuu useimmiten kesä-heinäkuun vaihteeseen. DirtFish-sivusto uutisoi asiasta maanantaina, ja pian kävi ilmi, että Breenin tallikaverina Hyundailla ajanut Thierry Neuville on ensimmäisenä WRC-kuskina ilmoittautumassa mukaan.

Neuville aikoo osallistua kisaan Breenin kartanlukijan Patrick ”Paddy” Croken kanssa.

– Craig oli meille kaikille erityinen henkilö. Istuin hautajaisissa hänen vanhempiensa Rayn ja Jackien sekä hänen perheensä kanssa, Neuville kommentoi DirtFishille.

– Lähdin sieltä siinä ymmärryksessä, että meidän täytyy ottaa elämästä kaikki irti ja muistaa, miten mahtava persoona Craig oli, Neuville jatkoi.

Croke saavutti Breenin kanssa palkintosijan Raven’s Rock -rallissa vuonna 2017. Tuolloin kaksikko ajoi Ford Escort Mk2 -autolla. Nyt alla saattaa olla yhtä hyvin Hyundain Rally1-kalusto tai BMW M3.

– En voinut uskoa sitä todeksi, kun Thierry kysyi minua. Hän tuli luokseni ja sanoi: ”Minä ja sinä, ajamme tämän rallin ensi vuonna Craigin muistolle”, Croke kertoi.

Lisää tähtiloistetta saattaa olla tulossa. Rallia järjestävä James Coleman kertoo ehdottaneensa kisan ajamista kaikille WRC-kuskeilta, jotka ovat myös innoissaan asiasta.

– Puhuin Thierrylle, Ott Tänakille ja useille muille kuskeille ja kysyin, että jos järjestämme tapahtuman ensi vuonna, uskovatko he pystyvänsä vakuuttamaan tiiminsä autojen tuomisesta kisaan. 

– Kaikki ainakin sanoivat kyllä, ja että se on vähintä, mitä he voivat tehdä.

– Pyrimme saamaan sinne 10-12 WRC-autoa ja ehkä 50 muuta kuskia mukaan, Coleman laskeskelee.

Breen kuoli huhtikuussa Kroatian MM-rallia edeltävissä testeissä tapahtuneessa onnettomuudessa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat