Janne Väätäisestä uusi mäkivalmentaja

Janne Väätäinen on valittu odotetusti Suomen mäkihyppymaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Väätäisen sopimus on kaksivuotinen. Valinnasta tiedotti Suomen Hiihtoliiton mäkihyppyvaliokunta maanantaina.

Väätäinen on aiemmin toiminut oman mäkihyppyuransa jälkeen mäkimaajoukkueen pitkäaikaisena kakkosvalmentajana Tommi Nikusen alaisuudessa. Hän voitti valinnassa mm. entiset suurhyppääjät Ari-Pekka Nikkolan sekä Toni Niemisen.

- On suuri kunnia-asia tulla valituksi juuri Suomen mäkimaajoukkueen päävalmentajaksi. Kyseessä on pesti, jota kaikki suomalaiset mäkivalmentajat kaikkialla maailmassa himoitsevat, sillä kaikilla sykkii sinivalkoinen sydän. Suurena haasteena on lajin mahtimaata Itävaltaa vastaan taisteleminen, kommentoi tuore päävalmentaja.

- Olisi ollut hienoa jos Janne Ahonen olisi jatkanut vielä uraansa. Jannen menestykseen on usein voinut luottaa ja hänen varaansa on laskettu paljon. Hänen lopettamisensa merkitsee uutta haastetta etenkin mäkijoukkueen nuorille hyppääjille, jotka tulevaisuudessa taistelevat johtajuudesta joukkueessa.

Vaikka uuden päävalmentajan mielessä päätähtäimenä on Vancouverin olympialaiset 2010, keskittyy hän tiiviisti jo ensi kauteen.

- Tulosta on tultava jo ensi vuoden MM-kisoissa, linjaa Väätäinen.

Hiihtoliiton mäkihypyn ja yhdistyksen lajijohtaja Janne Marvaila ei kommentoinut tulevan kakkosvalmentajan nimitystä. Nikkola sekä olympiavoittaja ja MTV3:n mäkihyppyasiantuntija Nieminen ovat kuitenkin mahdollisia vaihtoehtoja virkaan Marvailan mukaan.

Mäkihyppyvaliokunta käsitteli yli 20 hakemusta uutta mäkivalmentajaa valittaessa. Joukossa oli ulkomaalaisiakin hakijoita.

Yhdistetyn uudeksi päävalmentajaksi valittiin Kimmo Savolainen. Hänenkin pestinsä on kaksivuotinen.

- Olen työskennellyt nykyisen joukkueen kanssa neljä vuotta, joten tunnen sen hyvin. Tämä on myös haasteellinen asia, koska hyppääjille on pystyttävä tarjoamaan uusia virikkeitä, pohtii Väätäinen.

- Viikon sisällä valitaan ensi kauden joukkue, joka koostuu kokeneemmasta kaartista ja mukana on myös pari hyvää nuorta junioria, joilta voi tulevaisuudessa odottaa vastuunkantamista joukkueessamme.

Kysyttäessä tuoreen päävalmentajan teesejä kertoo hän pitävänsä tärkeänä yhteisen asian viemistä eteenpäin.

- Haluan lisätä yhteistyötä mäkihyppääjien henkilökohtaisten valmentajien ja maajoukkueen valmennusjohdon välillä. Näin Suomen mäkimenestyksestä saadaan kaikkien valmentajien yhteinen juttu, kaavailee Väätäinen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat