Arttu Lappi: Hyppääjät saivat kertoa mielipiteensä valmentajasta

Mäkivaliokunnan urheilijajäsen, mäkihyppääjä Arttu Lappi oli mukana Suomen mäkihyppymaajoukkueen uuden päävalmentajan valintaprosessissa kertomalla urheilijoiden mielipiteen loppusuoralle selviytyneistä valmentajakandidaateista.

- Joukkue ei voi tietenkään päättää omaa valmentajaansa, mutta minä toimin valintaprosessissa urheilijoiden suuna. Selvitin joukkueen kannan. Esittämiäni arvioita käytettiin pohjana valmentajavalinnalle, Lappi kertoi MTV3:lle.

- Kaikki urheilijat saivat myös antaa oman kommenttinsa siitä, minkälaisia ominaisuuksia he valmentajalta haluavat, Lappi jatkoi valintaprosessin taustoittamista.

Urheilijoiden ääni ei ole aiemmin kuulunut mäkivalmentajan valinnassa näin virallisesti ja hallinnoidusti.

Kolmen loppusuoralle päässeen valmentajakandidaatin joukossa oli kaksi suomalaista ja yksi ulkomaalainen. Tehtävään valittu Väätäinen oli niiden vaihtoehtojen joukossa, joiden valintaa Lappi puolsi.

- Hän on oikein pätevä kaveri eikä ainakaan herätä ristiriitaisia tunteita urheilijoiden keskuudessa, Lappi sanoi uudesta päävalmentajasta, joka aiemmin toimi mäkimaajoukkueen kakkosvalmentajana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat