Jämsässä valtava sammutusoperaatio – 30 palomiestä sammuttaa ilmiliekkeihin syttynyttä rivitaloa: "Kohteesta on löydetty yksi uhri"

3:02

Päivystävä päällikkö Pauli Nurminen kertoo MTV Uutisille, että 300-neliöisen puurakennuksen sammutustyöt ovat edelleen käynnissä.

Pelastuslaitos sai kello 15:34 hälytyksen suuresta rakennuspalosta Jämsässä Vuorikujalla Hartusvuoressa. Kyseessä on vuonna 1953 rakennettu kaksikerroksinen rivitalo.

Paikan päällä on tällä hetkellä 12 yksikköä Jämsästä, Jämsänkoskelta, Korpilahdelta, Jyväskylästä ja Hallista. Kaikkiaan paloa on sammuttamassa 30 henkilöä.

Lisäksi kohteeseen oli puoli kuuden aikaan matkalla yksi täydennysyksikkö sekä poliisin tekninen tutkinta- ja pelastuslaitoksen palotutkintayksiköt.

Tulipalo vaati yhden kuolonuhrin

Nurminen kertoi aiemmin MTV Uutisille, että tulipalo oli vaatinut yhden uhrin.

Ylikonstaapeli Mika Koskinen vahvistaa MTV Uutiset Live -lähetyksessä, että kaksikerroksisen rivitalon yhdestä huoneistosta löydettiin vainaja. MTV Uutiset Liven saamien tietojen mukaan kyseessä on 1960-luvulla syntynyt mies. Lisäksi pelastushenkilöstö pelasti palosta kaksi henkilöä.

– Kaksi henkilöä on ambulanssihenkilöstön toimesta tarkastettu, mutta heidän osaltaan ei jatkohoidon tarvetta ilmennyt.

Päivystävän päällikön mukaan kohteen asukkaille on perustettu kohtaamispaikka, josta Jämsän kaupunki huolehtii asukkaille tilapäismajoituksen.

Palon syttymissyy epäselvä

Sammutustyöt olivat vielä noin puoli seitsemän aikaan tiistai-iltana käynnissä. Rakennuksen odotetaan palavan kokonaan tai lähes kokonaan. Palo on pystytty rajaamaan vain 300-neliöiseen rivitaloon.

– Näyttäisi siltä, että rakennus pääosin tuhoutuu. Joudumme raivaamaan paloa ja palotutkinnallisista syistä joudumme tekemään raivaustyötä maltillisesti, Nurminen avaa jatkotoimenpiteitä.

Nurminen ja Koskinen eivät kumpikaan osaa arvioida, mistä palo on saanut alkunsa. 

– Tässä vaiheessa ei pystytä vielä tarkkaan sanoa syttymissyytä. Alustavat tutkintanimikkeet ovat palon- ja kuolemansyytutkinta. Asiat selvinnee tarkemmin, kun tutkintatoimenpiteet paremmin alkuun, Koskinen muotoilee.

Pelastuslaitos tiedottaa myöhemmin sammutustöiden etenemisestä.

Juttuun lisätty ylikonstaapelin kommentit sekä päivitetyt tiedot 24.9.2019 kello 18:40. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja