- Tuna casserole - Tonnikala-makaronilaatikko
- Sipulirenkaat
- American pancakes – Pannukakut amerikkalaiseen tapaan
Tuna Casserole – tonnikala-makaronilaatikko
- 4 dl keittämätöntä makaronia
- kanaliemikuutioita
- 1 purjonvarsi
- 2 purkkia tonnikalaa öljyssä (280g)
- 2 tl paprikamaustetta
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl grillimaustetta
- 1 tl pizzamaustetta
- 2 tl sipulimaustetta
- 3 tl kaprista
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- Munaseos:
- 4 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- ripaus valkopippuria
- 1 tl suolaa 1 dl
- 1 dl Edam-juustoraastetta
- 1 dl Emmental-juustoraastetta
Keitä makaronit kanaliemessä niin että ne ovat "al dente". Voit maustaa keitinliemen vaikkapa maustepippurilla ja laakerinlehdellä. Pese purjo ja pilko se pieneksi. Kuullota purjon palat paistinpannulla tilkassa öljyä. Sekoita erillisessä kulhossa tonnikala, kuullotettu purjo ja valkosipulimurska. Lisää mausteet tonnikalaseokseen: paprikamauste, mustapippuri, grillimauste, pizzamauste, sipulimauste ja kaprikset. Lisää tonnikalaseokseen makaronit ja sekoita hyvin. Laita tonnikala-makaroniseos paistovuokaan ja valmista lopuksi vielä munamaitoseos. Sekoita munat, maito ja kerma hyvin keskenään. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Kaada seos tonnikala-makaroniseoksen päälle. Lopuksi ripottele reilusti juustoraastetta päälle. Paista uunissa 180 asteessa 35-40 min. niin että maitoseos on hyytynyt ja juusto rapeaa.
Sipulirenkaat
- 5 sipulia (leikattuna ohuiksi renkaiksi)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl suolaa
- ruokaöljyä
Sekoita jauhot ja suola keskenään. Anna öljyn lämmetä kattilassa. Pyörittele seuraavaksi sipulirenkaat jauhoseoksessa niin että ne saavat jauhopinnan. Öljy on sopivan lämpöistä kun leipäpala ruskistuu n. 30 sekunnissa kullanruskeaksi ja rapeaksi. Paista sipulirenkaita öljyssä niin että ne saavat kullanruskean värin. Ennen tarjoilua, anna sipulirenkaiden levätä talouspaperin päällä hetki jolloin liika öljy valuu pois.
American Pancakes
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 3 dl täysmaitoa
- 2 kananmunaa
- 2 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
- 1 rkl sulatettua voita
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 dl tummaa suklaata paloina
- 1 l vaniljajäätelöä
- vaahterasiirappia tai hunajasiirappia
Sekoita jauhot, leivinjauho, sokeri ja suola keskenään. Lisää seokseen maito, sulatettu voi, öljy, munat sekä vanilja-aromi. Lopuksi lisää suklaapalat. Paista "pannarit" pannulla niin, että ne kypsyvät ja saavat kauniin ruskean pinnan. Tarjoa jäätelön ja vaahterasiirapin kera.