Jalkaterapeutin neuvot: Näin hemmottelet jalkoja kylmällä säällä

Hierontaa, varpaiden jumppaa vai verenkiertoa vilkastuttavia kylpyjä? Jaloista kannattaa pitää hyvää huolta myös talvisin.

Koppuraiset kantapäät vai palelevat jalat? Kylmenevät ilmat vaikuttavat myös jalkoihin. Jalkaterapeutti Eeva-Leena Keurulaisen mukaan erityisesti kuiva huoneilma on talvisin haaste jalkojen iholle, joten säännöllinen rasvaus on tärkeä asia. Jalkojen kylvettämistä kovin pitkään ja usein ei suositella, koska se kuivattaa ihoa turhaan. Talvisin jalkoja voi kuitenkin hemmotella silloin tällöin kylvyillä.

– Vaihtokylvyllä voi kokeilla vilkastuttaa kylmien jalkojen verenkiertoa. Tällöin jalkoja kylvetetään vuoroin lämpimässä ja vuoroin viileässä vedessä, Keurulainen kertoo.

– Jalkoja kannattaa myös jumpata voimistelemalla: kipristelemällä varpaita tai laittamalla jalkaa esimerkiksi tv:tä katsellessa vuorotellen koukkuun ja suoraksi. Ja jos kodista löytyy kumppani, niin mikä on sen ihanampaa kuin antaa toiselle jalkahieronta. Jalkapohjissa on hurja määrä hermopäitä, minkä takia jalan hieronta tuntuu mukavalta, jalkaterapeutti vinkkaa.

Lue myös:


Emmi Maaranen, emmi.maaranen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat