Miksi orgasmin saaminen on niin vaikeaa? Seksiasiantuntija listaa neljä merkittävää syytä: "Jos syöt saman aterian joka ilta..."

Iso O - matka hekuman huipulle 8:10
Miksi orgasmi on niin tärkeä asia? Videolla haastattelussa erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström.

Kyvyttömyys saada orgasmi – etenkin yhdynnän aikana – on monelle naiselle tuttu ongelma. Yahoo-sivuston haastattelema asiantuntija kertoo vinkkinsä ongelman ratkomiseen.

Hyvänkään seksin aikana orgasmia ei aina kuulu. Erityisesti orgasmi yhdynnän aikana on tunnetusti monelle naiselle vain saavuttamaton unelma, ja suuseksi on usein paras tapa kivuta hekuman huipulle. Vuonna 2017 Archives of Sexual Behavior -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan 95 prosenttia heteromiehistä kertoi saavansa yleensä tai aina orgasmin seksin lomassa, mutta heteronaisista samaa pystyi sanomaan vain 65 prosenttia.

Prosenttilukujen ei kuitenkaan kannata antaa lannistaa. Yahoo-sivuston haastatteleman seksi- ja parisuhdeasiantuntija Annabelle Knightin mukaan orgasmin saavuttaminen seksin aikana jokaisella kerralla on mahdollista niin miehille kuin naisillekin. Kinght listasi neljä merkittävää syytä, jotka voivat tulla nautinnon tielle.

1. Rutiinit

Knightin mukaan yksi suurimmista syistä sille, ettei orgasmia saavuteta, on juuttuminen samoihin rutiineihin. Asiantuntija kertoo monien asiakkaidensa kehuvan ennen niin mahtavaa seksielämäänsä, joka on kuitenkin vuosien mittaan kuihtunut tylsäksi suorittamiseksi.

– Kun alan setviä syytä sille, mikseivät ilotulitteet enää räjähtele, he myöntävät, etteivät heidän seksuaalirutiininsa ole muuttuneet vuosiin – sama aika, sama paikka, sama asento, Knight kertoo.

Asiantuntija vertaisi samaan kaavaan jumiutunutta seksielämää tylsään ruokavalioon.

– Jos syöt saman aterian joka ilta, kyllästyt siihen pian. Miksi seksi olisi yhtään eri asia?

Knightin mukaan oleellista olisikin kokeilla uusia asioita ja tehdä seksielämän eteen asioita yhtä paljon kuin parisuhteen muidenkin asioiden eteen. Asiantuntija vinkkaa esimerkiksi kokeilemaan vuorotellen kummankin fantasioita, heräämään puoli tuntia normaalia aiemmin aamuseksiä harrastamaan ja kokeilemaan uusia asentoja.

– Varmista, että kokeilette ainakin yhtä uutta seksiasentoa joka viikko tai muutaman viikon välein, hän kehottaa.

2. Klitoris tarvitsee huomiota

Rutiineihin jumittuminen ei kuitenkaan ole ainoa asia, joka saattaa estää orgasmin saavuttamisen. On hyvä muistaa, että suurin osa naisista tarvitsee klitoriksen stimulaatiota seksin aikana hekuman huipulle päästäkseen. Esimerkiksi Indianan yliopiston tutkimuksessa selvisi, että 73 prosenttia naisista tarvitsi suoraa klitoriksen stimulointia yhdynnän aikana saavuttaakseen orgasmin tai ainakin halusi sitä siksi, että orgasmi tuntui silloin paremmalta. Jos klitorista ei huomioida, on orgasmin saavuttaminen monelle naiselle siis hankalaa tai jopa mahdotonta.

Knight kehottaa panostamaan esileikkiin. Asiantuntijan mukaan moni pariskunta keskittyy liikaa yhdyntään.

– Se on vain yksi osa sitä – hyvin tärkeä osa, mutta ei kaikki. Ja jos jatkat yhdyntään vain vähällä esileikillä tai ilman sitä, älä ylläty, jos kumppanisi ei saa orgasmia, Knight toteaa.

Knight suosittelee esimerkiksi lusikka-asentoa, jossa klitorista on helppo stimuloida samalla.

3. Stressi vaikuttaa seksielämään

Stressin negatiiviset vaikutukset ulottuvat myös seksielämään. Knightin mukaan stressi onkin merkittävä tekijä, kun mietitään syitä sille, miksei orgasmia kuulu.

– Harrastaaksesi hyvää seksiä sinun pitää keskittyä meneillä olevaan tilanteeseen – ei siihen, mitä pomosi sanoi sinulle palaverissa aiemmin, asiantuntija selittää.

Mindfulnessin ja hetkessä elämisen taidon harjoittelu voi auttaa stressin vaikutusten lieventämiseen.

4. Epävarmuus omasta kehosta pilaa nautinnon

Niin miehet kuin naiset kärsivät omaa vartaloaan kohtaan kokemastaan epävarmuudesta, Knight sanoo.

– Jos et tunne oloasi hyväksi ulkonäkösi suhteen, seksistä nauttimisesta tulee vaikeampaa.

Ratkaisu onkin oppia rakastamaan omaa vartaloaan, niin vaikealta kuin se saattaa tuntuakin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lähde: Yahoo

Lue myös:

    Uusimmat