Lähetteletkö seksiviestejä? Tutkimus paljastaa, mitä se voi kertoa sinusta

Afrikan Kim Kardashian 5:17

Oletko innokas seksiviestien lähettelijä? Tutkimus selvitti, mitä kuumien viestien näpyttely paljastaa ihmisestä. 

Yllä olevalla videolla "Afrikan Kim Kardashian" esittelee rohkeasti muotojaan.

Seksiviestien lähettely voi olla sekä esiinnellistävää että vapauttavaa. Hongkongilaisten tutkijoiden pienessä tutkimuksessa selvisi, että seksiviestejä lähettelevät ihmiset tuntevat vartalostaan enemmän häpeää ja tarkkailevat kehoaan muita enemmän. Yllättävää kyllä, he siitä huolimatta myös tuntevat olonsa mukavammaksi alasti kuin ne, jotka seksiviestejä eivät lähettele.

The Journal of Sex Research -julkaisussa esiteltyyn tutkimukseen osallistui 361 opiskelijaa, joilta kysyttiin heidän seksuaalikäyttäytymisestään, kehonkuvasta ja siitä, kuinka luontevaa heidän suhtautumisensa on alastomuuteen.

Tutkimuksessa paljastui, että ne ihmiset, jotka lähettelivät seksuaalissävytteisiä viestejä useimmin, tunsivat todennäköisemmin olonsa rennoksi alastomana erilaisissa tilanteissa. He kuitenkin myös todennäköisemmin olivat samaa mieltä tällaisten väitteiden kuin "päivän aikana mietin useita kertoja, miltä näytän" ja "minua hävettää, jos en ole nähnyt vaivaa näyttääkseni parhaimmiltani". 

Yksi tutkijoista, japanilaisen Ritsumeikanin yliopiston apulaisprofessori Mario Liong huomauttaa, että kumpikin seikka huomioon ottaen ei huomiota tulisikaan kiinnittää vain seksiviestien huonoihin puoliin, sillä "sekstailu" voi olla myös voimaannuttavaa.

Jatkossa Liong haluaisi keskittyä tutkimaan sitä, miten seksiviestien lähettelyn esineellistävää vaikutusta voitaisiin vähentää.

Seksiviestiä naputellessa olisi hyvä muistaa, ettei tuhmia viestejä kannata lähettää, jos ei ole varma siitä, että vastaanottaja niitä kaipailee. Lue varoittava tarina: Mies lähetti pyytämättä kuvan peniksestään – naiselta ärhäkkä kosto

Lue myös:

    Uusimmat