Jaakko Kolmonen: Isoäidit päihittävät molekyylikeittiön

Nykytieteellä ei vedetä vertoja isoäitiemme ruuanvalmistuksen kemialle, joka oli imellyttämistä, hapattamista, käyttämistä ja rakkaudella paneutumista kulloisenkin ruuan valmistukseen, vakuuttaa keittiömestari ja ruokavaikuttaja Jaakko Kolmonen.

– Olisi arvokasta, että vanhemmat ja kokit tekisivät ja antaisivat lasten maistaa isoäitiemme valmistamia herkkuja, sillä niiden voimalla on eletty terveellisesti ja rakennettu hyvinvointi-Suomi, Kolmonen kirjoittaa Ruokatiedon puheenvuorossa.

Keittiömestari peräänkuuluttaa buumia, jossa nuoret menisivät isoäitiensä luokse ja tekisivät yhdessä maakuntien perinteisiä ruokia kuten imellytettyä perunalaatikkoa, kropsua, kaurakiisseliä ja hapanlohkoa.

– Isoäiti rakasti perhettään ja itseään. Hän halusi heille vain parasta ruokapöytää kattaessaan. Vaikka isoäiti ei ollutkaan opiskellut lääkäriksi, hän kehitteli ohjeitaan sen mukaan, kuinka havaitsi ne terveydelle hyväksi, Kolmonen tuumaa.

Lähde: Ruokatieto

Lue myös:

    Uusimmat