Ivan Puopolon kolumni: Ilmastohysteria on rasittavaa, turhaa – ja nyt myös vaarallista

Maitopaniikin yhteydessä kuvittelin, että ilmastonmuutoksen suhteen on kuultu kaikki mahdollinen. Leukoja ei voi enää loksauttaa mikään. Sitten takavasemmalta kaarsi paikalle Hengitysliitto ja tiedotti: "Astmalääkityksen lopettaminen ei ole ilmastoteko."

– Suihkeena annosteltavat inhalaattorit sisältävät ponnekaasuja, jotka kuormittavat ympäristöä. Lääkityksen lopettaminen ei kuitenkaan ole ilmastoteko, sillä se johtaa astman hoitotasapainon heikentymiseen ja pahimmillaan sairaalahoitojaksoihin.

Päättelette aivan oikein. Inhalaattoreissa on ilmastolle haitallisia kaasuja, ja Hengitysliitossa on havaittu, että osaltaan se tieto on saanut jotkut lopettamaan oman astmalääkkeensä käytön. Liitto tiedottaa, että älkää nyt herranjestas.

Tämä on oppikirjaesimerkki laukalle lähteneestä ilmastohysteriasta ja totaalisesta mittakaavaharhasta.

Suomen päästöt ovat koko maailman päästöistä 0,14 prosenttia. Helsinkiläisten kasvihuonepäästöt ovat puolet pienemmät kuin vuonna 1990. Kun maailmalla vietetään ylikulutuspäivää, Suomessa vietetään alikulutuspäivää.

Kiinan päästöt kasvoivat vuonna 2018 kolme prosenttia ja viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla neljä prosenttia ja ovat koko maailman päästöistä lähes 30 prosenttia.

Kiinan päästöt ovat kasvaneet jatkuvasti 1990-luvun alusta lähtien ja kasvavat myös jatkossa. Tällä hetkellä Kiinaan on rakenteilla saman verran hiilivoimaa kuin koko EU:n kapasiteetti on yhteensä

Totuus on, että vaikka Suomi katoaisi maailmankartalta kokonaan, ilmastonmuutoksen ennustamaan "katastrofiin" se ei vaikuttaisi mitenkään. Jos katastrofi tulee, se tulee.

Olemme veneessä, jonka toiseen päähän hakataan lekalla metrien kokoisia aukkoja samaan aikaan, kun täällä puuhastellaan nuppineulan pään kokoisen reiän kanssa. Mikroskooppisen reiän tukkimisen ainoa reaalinen vaikutus on tekemisen tunne.

Jos haluaa, sen saa tehdä, mutta lopulta ihan sama. Sittenkin jos reikää päättää täydellä höyryllä alkaa tukkia, niin ehkä kuitenkin hiukan pienemmällä metelillä.

Vaahtoaminen maidon juonnista ja lehmien piereskelystä saa aikaan silmien pyörittelyä juuri siksi, että möykkä suhteessa vaikutuksiin on naurettavalla tavalla pielessä. Mittakaavaharha on samaa luokkaa kuin jos yrittäisi poistaa maailmasta köyhyyden keräämällä tyhjiä pulloja.

Mikroreiän kimpussa häärivä, denialistikortteja jakeleva ilmastopoliisien lahko on luonut joillekin sellaisen perisynnin tunteen, että he ovat päätyneet lopettamaan oman astmalääkityksensä.

Jos ei tähän mennessä vielä ole käynyt selväksi, niin vaikka astmalääkkeesi lopettaminen olisikin "ilmastoteko", inhaloi sitä siitä huolimatta hyvällä omallatunnolla. Ja lennä perään vielä vaikka yksityiskoneella Thaimaahan. Ei ole väliä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja