Mainos

Itsetyydytyksellä lukuisia terveyshyötyjä – suomalaisille riittää kerran viikossa

Miehet harrastavat itsetyydytystä naisia useammin, mutta mikä on sopiva määrä? Ja miksi itsetyydytys kannattaa?

Kaalimato.com tutki suomalaisten asenteita ja käyttäytymistä liittyen seksuaalisuuteen ja seksivälineisiin. Lähes joka viidennen suomalaisen mielestä sopiva määrä sooloseksiä on kerran viikossa. Joka kymmenennen suomalaismiehen mielestä sopiva määrä masturbointia on päivittäin. Naiset käyttävät itsetyydytykseen välineitä miehiä useammin. 

Kysyttäessä, mikä on sopiva määrä masturbointia, yleisin vastaus on kerran viikossa: suomalaisista 18 prosenttia on sitä mieltä. Vastaajista 14 prosenttia mieltää sopivaksi määräksi 2–3 kertaa viikossa, 15 prosenttia kerran kuukaudessa ja 14 prosenttia vain muutaman kerran vuodessa tai harvemmin.

Miehet harrastavat sooloseksiä naisia useammin

Miehistä 62 prosenttia pitää sopivana määränä masturboida vähintään kerran viikossa, kun taas naisilla sama luku on 35 prosenttia. Joka kymmenennen miehen mielestä sopiva määrä masturboida on päivittäin, kun taas naisista vain kaksi prosenttia on tätä mieltä.

Myös tutkimukset maailmalta paljastavat, että naiset eivät tyydytä itseään yhtä usein kuin miehet. Esimerkiksi Indianan yliopiston kyselyn mukaan vain 7,9 prosenttia 25–29-vuotiasita naisista masturboi 2–3 kertaa viikossa verrattuna 23,4 prosenttiin miehistä. Huffington Post -sivusto listasikin syitä sille, miksi naisten pitäisi masturboida säännöllisesti. Sex Rx: Hormones Health And Your Best Sex Ever -kirjan kirjoittaneen lääkäri Lauren Streicherin mukaan masturbaatio auttaa nukahtamaan, helpottaa stressiä ja rentouttaa henkisesti ja fyysisesti.

Annukka Lavikaisen vinkit – 5 hyvää syytä harrastaa sooloseksiä:

1. Itsetyydytys ja sen aikana koettu seksuaalinen kiihottuminen stimuloivat aivoja ja sillä on monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia.
2. Itsetyydytys auttaa tutustumaan omaan seksuaalisuuteen, kehoon ja sen reaktioihin. Naisten kannattaa kokeilla millaiselta esimerkiksi vibraattorin värinä tuntuu kehon eri osissa ja sukupuolielimissä. Miesten kannattaa kokeilla masturbaattoreiden lisäksi esimerkiksi eturauhasen kiihottamista sekä peräaukon stimulointia anustapilla.
3. Itsetyydytys on turvaseksiä parhaimmillaan.
4. Itsetyydytys kumppanin kanssa voi piristää
parisuhteen seksiä ja tehdä sitä avoimemmaksi.
5. Itsetyydytys mahdollistaa seksuaalisen nautinnon kokemisen myös silloin, kun kumppania ei ole tai jos parisuhteen seksi on suvantovaiheessa.

Orgasmi vapauttaa myös dopamiinia ja oksitosiinia, jotka auttavat parantamaan mielialaa. Yllättävää kyllä, itsetyydytys voi Streicherin mukaan parantaa myös seksielämää tuomalla itsevarmuutta petipuuhiin. Masturbaatio voi myös helpottaa kuukautiskipuja.

"Nuoremmat sukupolvet kasvaneet sallivammassa kulttuurissa"

Kaalimadon tutkimuksen mukaan kolmikymppiset ovat muihin ikäryhmiin verrattuna tiheämmän masturboinnin kannalla, kun taas joka neljännen yli 60-vuotiaan mielestä sopivin määrä itsetyydytystä on muutaman kerran vuodessa tai harvemmin.

– On yksilöllistä, minkä verran sooloseksiä kukin kokee sopivaksi tai riittäväksi. Nuoremmat sukupolvet ovat kasvaneet kulttuurissa, joka on aiempaa sallivampi sooloseksin kannalta. Jos sooloseksistä on tullut tapa jo nuorena, jatkuu se todennäköisesti läpi koko elämän, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

Suomalaisista yli kolme neljäsosaa masturboi useimmiten tai aina ilman seksivälineitä. Vaikka naiset kenties masturboivat miehiä vähemmän, he käyttävät välineitä kuitenkin huomattavasti useammin kuin miehet. Naisista 22 prosenttia masturboi useimmiten tai aina välineiden kanssa.

– Tutkimustulos vahvistaa, ettei naisten seksivälineiden käyttö ole enää samalla lailla tabu kuin aiemmin. Miesten välineiden käytössä sen sijaan on vielä töitä tehtävänä suvaitsevuuden saralla, Lavikainen toteaa.

Lähteet: Kaalimato, Huffington Post

***

1:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.