Itsenäisesti toimiva Oculus Go -virtuaalilasilaite myyntiin – Suomi-hinta alkaen 219 euroa

Facebook on F8-kehittäjätapahtumansa avajaispäivänä tuonut myyntiin itsenäisen Oculus Go -virtuaalitodellisuuslaitteensa, jonka se julkisti viime lokakuussa.

Oculus Go on nyt tilattavissa Oculusin omasta verkkokaupasta myös Suomeen. Hinta on 219 euroa 32 gigatavun tallennusmuistilla ja 269 euroa 64 gigatavun tallennusmuistilla. Tallennusmuistin määrä vaikuttaa laitteeseen mahtuvien elokuvien, pelien ja sovellusten määrään.

Koska Oculus Go toimii itsenäisesti, ei sitä tarvitse liittää kaapelilla tietokoneeseen tai laitteen sisälle asettaa älypuhelinta. Oculus Gota kuvaillaan kevyeksi ja aiemmista Oculus-laitteista se eroaa myös pehmeällä kangaspinnallaan. Oculus Gon sisältämiä linssejä kehutaan toistaiseksi parhaimmiksi mitä Oculus-laitteissa on nähty. Oculus Go sisältää myös tilaäänitoiston sekä kuulokkeiden kytkemiseen perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän.

Edullisemmalla ja itsenäisesti toimivalla laitteellaan Facebook pyrkii potkimaan vauhtia virtuaalitodellisuusmarkkinoihin, jotka ovat lähteneet liikkeelle odotettua hitaammin.

Oculus Go tukee aiempia Samsungin älypuhelimen sisäänsä tarvitseville Gear VR -laseille tarjolla olleita virtuvirtuaalisisältöjä, joita on tarjolla jo heti alkuun yli 1 000 kappaletta.

Facebook esitteli myös uusia virtuaalikokemuksia, kuten Oculus Venues, joka mahdollistaa esimerkiksi konserttien tai urheilun katsomisen yhdessä tuhansien muiden ihmisten kanssa virtuaalitodellisuudessa. Lisäksi aiempi Oculus Rooms on suunniteltu uudelleen: siinä mahdollista on pelata kaverien kanssa pelejä, katsoa elokuvia ja muuta. Oculus TV puolestaan on virtuaali-TV, jota voi kerääntyä katselemaan yhdessä. Näistä sisällöistä kaikki eivät kuitenkaan ole tulossa toistaiseksi saataville Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja