Israelin armeija tutkii: Sotilaan väitetään polttavan videolla Koraanin Gazassa

Israelin Suomen-suurlähettiläs: "Kulisseissa neuvotellaan Gazan tulevaisuudesta" 5:42
"Kuin palkinto Hamasille": Israelin Suomen-suurlähettiläs tyrmää MTV:lle kolmen maan aikeet tunnustaa Palestiinan valtio

Israelin armeija kertoo aloittavansa tutkinnan sosiaaliseen mediaan laitetusta videosta, jossa Israelin sotilas väitetysti polttaa kirjoja, mahdollisesti myös Koraanin, Gazassa.

– Videolla esiintyvän sotilaan käytös ei ole sopusoinnussa Israelin armeijan arvojen kanssa. Armeija kunnioittaa kaikkia uskontoja ja tuomitsee kategorisesti tällaisen käytöksen, armeijan lausunnossa sanottaan.

Tutkivien journalistien Bellingat-järjestön mukaan videolla näkyvät kirjahyllyt vastaavat Gazan kaupungissa sijaitsevan al-Aqsan yliopiston kirjaston hyllyjä.

Gazan sodan aikana sosiaaliseen mediaan on ilmaantunut useasti sotilaiden lähettämää halventavaa materiaalia. Marraskuussa kohua aiheutti video, jossa israelilaissotilas omisti räjäytyksen tyttärelleen, jolla oli syntymäpäivä.

Tammikuussa taas jaettiin videota, jossa israelilaissotilas lastaa kranaatteja hyökkäysvaunuun dinosaurukseksi pukeutuneena.

Rikostutkintoja on niin ikään aloitettu muun muassa vankien kuolemista ja kaltoinkohtelusta, ryöstelystä ja liiallisesta voimankäytöstä.

Lue myös:

    Uusimmat