Israelilaisohjaaja seksielokuvan pääosassa: Halu on eläimellinen tarve

Kansainväliset elokuvakriitikot valitsivat Cannesin elokuvajuhlille eläimellisestä seksistä kertovan The Slutin.

Cannesin elokuvajuhlilla nähtiin tänä vuonna kaksi israelilaista elokuvaa. Pääkilpasarjassa esitetyn The Footnoten lisäksi kriitikoiden valitsema ajatuksia herättävä The Slut nähtiin elokuvafestivaaleilla Critic's Week -ohjelmistossa.

– Nimesin elokuvani näin (The Slut, suom. lutka), koska toivoin saavani mahdollisuuden murtaa sanaan liittyvät ennakkoluulot ja tuomitsemisen, kertoo elokuvan israelilainen naisohjaaja Hagar Ben Asher.

Ben Asherin The Slut -elokuva kertoo 35-vuotiaasta yksinhuoltajaäidistä Tamarista, joka livahtaa lastensa nukkuessa tapaamaan monia rakastajiaan. Tamar on kyltymätön nainen, joka saa käytöksellään katsojat pohtimaan seksuaalisuutta.

Sen lisäksi, että Ben Asher on ohjannut elokuvan, hän on myös käsikirjoittanut sen – ja näyttelee päähenkilöä Tamaria. Spekulaatioiden mukaan ainakin yksi elokuvan seksikohtauksista on aito.

– Halusin tehdä elokuvan henkilöstä, jonka suhteen on vaikea päättää, onko hän uhri vai hyväksikäyttäjä. Häntä motivoi halu miellyttää, joka on antamisen vastakohta, ohjaaja kertoo AFP:n haastattelussa.

Israelilaiseen maalaiskylään sijoittuvassa draamassa päähenkilö pääsee toteuttamaan seksuaalista janoaan lukuisissa paikoissa: traktorin takana maanviljelijän kanssa, polkupyöräkorjaajan kanssa suljettua ovea vasten, tuntemattoman miehen kanssa varjoissa...

– Halu on eläimellinen tarve. On vaikeaa jäljittää älykästä ja loogista käyttäytymistä seksuaalisuuden takana, Ben Asher pohtii.


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähteet: AFP, The Hollywood Reporter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja