Islanti ammuttiin rikki pilkulta

Neljättä kertaa peräkkäin jalkapallon naisten EM-lopputurnauksessa pelaavan Ranskan puolustaja Sonia Bompastor ja keskikenttäpelaaja Camille Abily ampuivat rangaistuspotkusta kumpikin yhden osuman, kun Ranska kaatoi B-lohkon ottelussa Islannin 3-1 (1-1) maanantaina Tampereella.

Islantikin sai ottelussa yhden rangaistuspotkun. Ranskan maalivahti Sarah Bouhaddi torjui kuitenkin karsintojen maalikuningattaren hyökkääjä Margaret Virdarsdottirin laukauksen 3-1-tilanteessa vartti ennen loppua.

Ensimmäistä kertaa lopputurnaukseen päässyt Islanti aloitti räväkästi. Jo viiden minuutin jälkeen keskikenttäpelaaja Holmfridur Magnusdottir puski Virdarsdottirin keskityksestä islantilaiset 1-0-johtoon.

Islanti sai nauttia johdosta lähes vartin, kunnes Abily ampui pilkulta Ranskalle 1-1-tasoituksen. Ranska sai rangaistuspotkun, kun islantilaispuolustus kaatoi keskikenttäpelaaja Sandrine Soubeybrandin rangaistusalueella.

Ranskalaisten 3-1-osuman viimeisteli joukkueen pelintekijä Louisa Necib, jonka kaukolaukaus painui islantilaismaalivahdin näppien kautta maaliin. Necib palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Häntä on usein verrattu toiseen Marseillen suurpelaajaan, pelaajauransa lopettaneeseen Zinedine Zidaneen.

Ranska joutui ensimmäisellä puoliajalla tekemän kaksi vaihtoa loukkaantumisten vuoksi. Esimerkiksi hyökkääjä Candine Herbert tuli vaihtoon kolautettuaan päänsä yhteen Islannin puolustajan Gudrun Gunnarsdottirin kanssa.

Norja     1  0  0  1  0- 4  0

EM-turnauksen kolmen lohkon kaksi parasta sekä kaksi parasta kolmosta jatkavat neljännesvälieriin.