Islamilainen yhteistyöjärjestö tuomitsi USA:n suurlähetystön siirron Tel Avivista Jerusalemiin

Islamilainen yhteistyöjärjestö OIC tuomitsee Yhdysvaltain viimevuotisen päätöksen tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi ja siirtää suurlähetystönsä Tel Avivista Jerusalemiin.

OIC julkaisi Saudi-Arabian Mekassa pidetyssä huippukokouksessa lausunnon, jossa se tuomitsi Yhdysvaltain ja Guatemalan suurlähetystöjen siirrot Jerusalemiin ja kehotti jäseniään boikotoimaan maita, jotka ovat avanneet edustuston Jerusalemissa.

Islamilaiseen yhteistyöjärjestöön kuuluu 57 maata.

Presidentti Donald Trumpin ratkaisu katkaisi Yhdysvaltain presidenttien perinteisen linjan pitää maan Israelin-suurlähetystö Tel Avivissa. Trumpin päätöstä kiiteltiin Israelissa, mutta sen on arveltu pilaavan mahdollisuuksia ratkaisuun Israelin ja palestiinalaisten konfliktissa. Israel katsoo koko Jerusalemin pääkaupungikseen, kun taas palestiinalaiset haluaisivat Itä-Jerusalemista oman valtionsa pääkaupungin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja