Loihdi isälle happamanraikas jogurttikakku.
Marjoiksi sopivat mainiosti tummat marjat, joista isä pitää, tässä tehty mustaherukoilla, mutta toki myös mustamarja-aronia tai mustikka sopivat vallan mainiosti. Tee kakku jo edellisenä päivänä valmiiksi hyytymään
Tämä iso kakkuresepti sopii isommallekin porukalle. Voit tehdä myös pienemmän n. 6-8 hengen kakun, halkaisijaltaan n. 18-20 cm:n vuokaan, pienennä tällöin annos puoleen.
Iso n. 28 cm:n irtopohjavuoka, n. 15 hengelle
Kakkupohja:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Marjatäytekerros:
½ l mustaherukoita ja (karhun)vadelmia
2 dl mustaherukka- tai vadelmamehua
1½ dl hyytelösokeria
Jogurttitäytekerros:
10 liivatelehteä
½ dl kermaa
7 dl turkkilaista tai kreikkalaista paksua jogurttia
n. ½ dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
2-3 rkl sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
4-5 dl kuohukermaa (2 tlk)
Päälle:
3 dl mustaherukkahyytelö tai -hilloa
4 liivatelehteä
Koristeeksi:
marjoja tai pieniä koristerakeita (esim. sydämiä isälle)
kermapursokkeita
sitruunamelissanlehtiä
Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä.
Levitä marjat pohjan päälle. Jos käytät pakastemarjoja, laita ne jäisenä. Kuumenna mehu ja hyytelösokeri kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hieman jäähtyä ja levitä marjojen päälle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna n. ½ dl kermaa kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää kylmään jogurttiin hieman jäähtynyt liivateseos. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, mausta ja yhdistä siihen varovasti jogurttiseos. Kaada hyytelö marjojen päälle torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.
Liota koristehyytelöä varten liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne hyytelön kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa. Lisää loppu hyytelö joukkoon. Levitä seos jogurttitäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras
Uusimmat
-
09:29
MTV seuraa tulospäivää: Stora Enson tulos pieneni kolmanneksen
-
09:23
Liigafinaalin törkytempusta kohistaan – Petteri Sihvoselta äärimmäisen raju vaatimus kurinpidolle
-
09:23
Lentokaaos Norjassa – ilmatila osin suljettu
-
09:22
Barcelonan valmentajatilanteeseen täyskäännös: Xavi pyörsi päätöksensä
-
08:57
Näiden julkkisten kustannuksella vitsaillaan Joonas Nordman Show: Grillikausi -sarjassa
-
08:55
Yrityssaneeraukseen hakeutuneen Lehto Groupin toimitusjohtaja vaihtuu
-
08:46
Kommentti: Putinin puhdistus on alkanut – Shoigu selvisi vielä varoituslaukauksella
-
08:40
Jari Isometsälta suorat sanat Hiihtoliiton kaoottisesta tilasta – tämä liike johtaisi katastrofiin: "Ydinkysymys"
-
08:38
Ethän mennyt lankaan? Tukes muistuttaa, etteivät tällaiset tuotteet paranna syyhyä – "Pahimmillaan pahentaa sairauden tilaa"
-
08:12
Meteorologi ymmällään kesälämmön vyörystä: "Uskomaton ennuste"
-
08:04
Dallasin suomalaistähdet tukalassa tilanteessa – hallitseva mestari taas liian kova pala
-
08:01
Ellen Jokikunnas ja Jari-puoliso joutuivat rottajahtiin Italian-kodissaan
-
07:55
"Eihän tuossa ole mitään järkeä" – katso: Christian Heljanko venytti "jumalaiseen kauden torjuntaan"
-
07:40
Kuinka pitkään uimahallissa saa olla? Aikaraja voi tulla vastaan
-
07:27
Ruotsinkieliset yöpäivystykset uhattiin lopettaa – hallitus rokotti vain suomenkielisiä alueita
-
07:10
Kyllästynyt Venetsia alkoi kerätä turisteilta maksun – tästä on kyse
-
06:58
USA kasaa hurjaa MM-joukkuetta – ensimmäiset tähtinimet julki
-
06:57
Vallankumous muutti Portugalia pysyvästi 50 vuotta sitten – itsevaltainen hallinto kaatui vuorokaudessa
-
06:50
Theo, 24, piti aluksi itsensä kuvaamista tyhmänä Mun maailma -sarjaa varten – sitten hän tajusi yhden asian
-
06:38
Kallisarvoinen romahdus: Liverpool hävisi taas
-
Lataa lisää