Isännöintiliitto: Tämä on asuntokaupassa kaikkein tärkeintä

Isännöintiliiton mukaan asuntokaupan murros on johtanut siihen, että asuntokaupassa tärkeintä ei ole enää itse asunnon kunto. Trendin myötä olisikin syytä kiinnittää asuntokauppoja harkittaessa huomiota asioihin, jotka vaikuttavat asuntoon pitkällä tähtäimellä.

Asuntokauppa on murroksessa: kauppa käy yhä huonommin, myyntiajat ovat pitkät eikä hintojen kehityssuunnasta ole varmaa tietoa.

– Nykyisessä taloustilanteessa asuntokaupan avainasioiksi nousevat kiinteistön kunto ja varallisuus sekä hyvä isännöinti, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Huomio kannattaa kiinnittää kokonaisuuteen

Asuntoa ostettaessa ei kannata tuijottaa vain myytävän asunnon kuntoa, sillä asunnon pystyy halutessaan remontoimaan. Taloyhtiötä sitä vastoin ei pysty vuosienkaan päästä muuttamaan.

– Taloyhtiön kunto on aina asunnon kuntoa tärkeämpää, Heikkilä painottaa.

Asunnonostajan kannattaakin tutustua huolella taloyhtiön korjaushistoriaan ja tuleviin remonttitarpeisiin.

– Selvitä taloyhtiön varallisuustilanne. Jos taloyhtiö omistaa esimerkiksi asuntoja tai liiketiloja, alentaa se usein asumiskustannuksia, Heikkilä vinkkaa.

Hyvin hoidetulla taloyhtiöllä on tulevaisuutta varten strategia, joka muodostaa suuntaviivat päätöksille ja auttaa isännöintiä johtamistyössä. Tämä heijastuu suoraan asunnonostajaa koskeviin velvoitteisiin.

– Huolehtimalla taloyhtiöstä hyvin isännöinti vaikuttaa ratkaisevasti asumisen kustannuksiin, Heikkilä sanoo.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat