Isä teippasi tutin kolmekuukautisen tyttövauvan suuhun – vanhempia syytetään törkeästä pahoinpitelystä

Pikkuvauva joutui syyttäjän mukaan hengenvaaralliseen tilanteeseen. Paikalle saapuneet poliisit irrottivat teipatun tutin lapsen suusta.
Pikkulapsen vanhempia syytetään vauvansa heittelepanosta ja törkeästä pahoinpitelystä, joka tapahtui viime vuoden huhtikussa.

Asiaa on tänään alettu käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan vanhemmat olivat niin päihtyneessä tilassa, etteivät he kyenneet huolehtimaan kolmen kuukauden ikäisestä tyttövauvastaan.

Itä-Helsingissä sijaitsevassa asunnossa oli pariskunnan vieraana henkilö, joka oli itse mennyt rauhoittelemaan itkevää vauvaa, koska vanhemmat eivät olleet reagoineet lapsen hätään.

Heitteillepanon lisäksi lapsen isä oli syytteen mukaan teipannut lapsen suuhun tutin maalarinteipillä poskesta poskeen.

Vieras riensi apuun

Syytteen mukaan asunnossa ollut vieras oli poistanut teipin, jonka jälkeen isä teippasi tutin uudelleen.

Paikalle tulleet poliisit ottivat tutin lopulta pois lapsen suusta. Isä on myöntänyt tekonsa. Äiti sai niin ikään törkeän pahoinpitelysyytteen, koska ei estänyt isää vahingoittamasta lasta.

Syyttäjän mukaan tekotapa oli törkeä, koska lapsi oli puolustuskyvytön ja tilanne aiheutti lapselle tukehtumisvaaran.

– Teko on tehty erityisen julmalla tavalla ottaen huomioon teon kohdistuminen lapsen vanhempien toimesta täysin puolustuskyvyttömään vauvaan, haastehakemuksessa todetaan. 

Vanhempia syytetään heittelepanosta ja törkeästä pahoinpitelystä. Lisäksi äitiä syytetään huumausaineen käyttörikoksesta.

Hänellä oli hallussaan 9 kappaletta klonatseepamia sisältäviä lääketabletteja, jotka ilman laillista lääkemääräystä on luokiteltu huumausaineeksi. Lisäksi hänellä oli hallussaan vähäinen määrä kannabista. Nainen on myöntänyt syytteen.

Syyttäjä hakee vanhemmille 1,5–2 vuoden ehdottomia vankeusrangaistuksia. 

Telkesi äidin kotiin

Isää syytetään myös äidin pahoinpitelyistä ja törkeästä vapaudenriistosta. Syytteen mukaan rikokset ovat tapahtuneet lokakussa 2018.

Mies oli potkinut kumppaniaan, lyönyt häntä, potkinut polvella ympäri kehoa, kuristanut ja vetänyt hiuksista. Syytteen mukaan mies oli myös painanut keittiöveitsen naisen poskelle ja tehnyt viiltoliikkeitä poskea vasten.

Mies ei ollut päästänyt naista pois asunnosta sunnuntai-illan ja tiistaiaamun välisenä aikana. Hän oli syyttäjän mukaan seurannut naista, estänyt häntä nukkumasta ja puhunut kiduttamisesta. Tiistaiaamuna nainen pääsi pakenemaan asunnosta.

Lisäksi mies sai syytteen huumausaineen käyttörikoksesta, koska hänen hallustaan löytyi vähäisiä määriä amfetamiinia ja lääketabletteja. Mies on myöntänyt syytteet.

Syyttäjä vaatii hänelle yli kahden vuoden rangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat