Mainos

Isä ja poika elivät yli 40 vuotta viidakossa täysin eristyksissä – opettelevat nyt modernia elämää

Isä ja poika ovat viettäneet 41 vuotta eristyksissä keskellä viidakkoa. He päätyivät asumaan metsään paetessaan Vietnamin sotaa, eivätkä ole sen jälkeen olleet yhteydessä moderniin maailmaan. 

Ho Van Lang, 44, ja hänen 85-vuotias isänsä todella ansaitsevat tulla kutsutuksi tosielämän Tarzaneina. Heidän elämänsä kuulostaa nimittäin hyvin paljon Hollywood-elokuvalta. Isä ja poika asuvat puuhun rakennetussa talossa, pukeutuvat puunkuorista valmistettuihin asuihin ja syövät rottia illalliseksi. 

Kaksikko päätyi asumaan viidakkoon sen jälkeen, kun armeijassa työskennellyt isä pakeni pienestä vietnamilaiskylästä vuonna 1972 kaksivuotiaan poikansa kanssa. Miehen vaimon ja kaksi muuta lasta olivat kuolleet pommituksissa. Viidakkoon asumaan päätynyt perhe ei ole sen jälkeen ollut yhteydessä muuhun maailmaan.

Isä ei kertonut pojalle muusta maailmasta

Paikalliset asukkaat löysivät isän ja pojan metsästä vuonna 2013, jonka jälkeen he ovat yrittäneet sopeutua hitaasti nykymaailmaan. Ihmetystä aiheuttivat etenkin valot, joiden avulla pystyi näkemään myös yöaikaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kaksivuotiaasta saakka viidakossa asunut Lang puhuu vain vähän äidinkieltään, eikä hänellä ole muuta aikakäsitystä kuin yö ja päivä. Hän ei tiennyt ulkomaailmasta mitään muuta kuin mitä hänen isänsä oli kertonut – ei edes sitä, että naisia on olemassa.

Isän ja pojan ruokavalio koostuu siitä, mitä on saatavilla. He ovat syöneet paljon hedelmiä, juureksia ja esimerkiksi kuten apinan ja lintujen lihaa. Näin alkeellisista lähtökohdista johtuen sopeutuminen uuteen elämään voi viedä hyvinkin paljon aikaa.

Matkanjärjestäjä oppi viidakossa paljon elämästä

Yli neljä vuosikymmentä metsässä selviytynyt parivaljakko tuli tunnetuksi suurelle maailmalle, kun kaukomatkoja tarjoavan Docastawayn toimitusjohtaja Alvaro Cerezo halusi tavata viidakkoperheen ja oppia heiltä selviytymistaitoja. Mes asui Langin kanssa syvällä viidakossa viiden päivän ajan, jonka aikana hän oppi yllättävän paljon elämästä.

– Ensimmäinen ajatukseni oli oppia uusia selviytymistekniikoita häneltä, mutta ymmärsin myös, että hän on yksi rakastettavimmista ihmisistä, joita olen koskaan tavannut, Cerezo kertoo.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän kertoo taitojen oppimisen jääneen sivuosaan, niin paljon hän nautti tämän sitkeän miehen seurasta kaukana sivistyksestä. Cerezon tarinan viidakkoperheestä voit käydä lukemassa kokonaisuudessaan hänen blogistaan

Lähde: The Sun

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.